Čeští VRgineers uvádí na trh nové brýle pro virtuální realitu se špičkovým OLED displejem

Michal PtáčekMichal Ptáček

vr2
0Zobrazit komentáře

Česko-americká firma Vrgineers vyrábějící profesionální VR zařízení, která jsou díky svým vlastnostem používána například v automobilovém průmyslu, architektuře či vzdělávání, ohlašuje velkou novinku. Společnost totiž právě uvedla oficiálně na trh své nové VR brýle: VRHero 5K Plus, které disponují minimálně z pohledu displeje opravdu interesantními parametry.

signalspresale

Přečtěte si takéČeský startup Signals na obchodování s kryptoměnami vybral v ICO již přes 12 milionů korunČeský startup Signals na obchodování s kryptoměnami vybral v ICO již přes 12 milionů korun

Brýle totiž obsahují dva 5.7″ QuadHD displeje s rozlišením 2560×1440, tj. 3,7 mega pixelů (téměř dvojnásobek oproti HDTV pozn. redakce), díky čemuž dle slov tvůrců úroveň kvality a věrnosti obrazu překonává zatím vše, co můžeme v současné době v oblasti virtuální reality na trhu vidět.

I proto jsou mezi zákazníky VRgineers například automobilové firmy jako BMW, Audi a Škoda Auto, které platformu VRHero 5K používají například k testování svých prototypů vozů.

„Jako automobiloví designéři jsme doposud čekali, až bude k dispozici technologie pro využití virtuální reality, která bude skutečně fungovat a přinese do vývoje nových produktů reálné benefity. VRHero nás posouvají blíže k budoucnosti designového inženýrství,“ říká Otto Fabri, bývalý hlavní konstrukční inženýr Tesla a Faraday Future, který pracoval na vývoji automobilů Tesla Model S a Model X.

vr

VRHero 5K Plus

Česká firma, která má kanceláře v pražských Holešovicích a americkém Los Angeles, ale cílí také například na klienty z leteckého průmyslu, kterým podobná technologie umožňuje testovat prostředí kokpitu letadla, případně architekti, kterým technologie zjednodušuje ladění návrhů budoucí podoby staveb. 

„Virtuální a smíšená realita nepochybně způsobí revoluci ve způsobu, jakým dnes tvoříme a pracujeme ve většině odvětví lidské činnosti. Posláním VRgineers je podpora progresivních profesionálů, kteří razí cestu rozvoje a inovací ve svých oborech, tím, že pro ně vyvíjíme špičková zařízení pro virtuální realitu. Společně tak posouváme možnosti profesionální virtuální reality vpřed,“ říká spoluzakladatel VRgineers Martin Holečko.

VRHero 5K Plus, které se těší oficiální podpory softwarového balíku pro hardwarové vývojáře VR brýlí, NVIDIA VRWorks, se momentálně dodávají na základě předběžných objednávek stávajícím zákazníkům společnosti. Nové objednávky pak bude firma vyřizovat v 1. čtvrtletí roku 2018.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym