Čeští Unique & Limited otevřeli první automotive art galerii v Praze

Michal PtáčekMichal Ptáček

gallery_outside
0Zobrazit komentáře

Česká firma Unique & Limited, který se svým týmem umělců, automobilových nadšenců a kreativců vytváří unikátní obrazy za pomocí speciální techniky kombinující live action fotografii a CGI, představuje velkou novinku. Projekt v jehož čele stojí kreativec Jan Rambousek, totiž nedávno otevřel první automotive art galerii v Praze pod názvem Unique Gallery.

Ta na ploše zhruba sedmdesáti metrů čtverečních vystavuje díla, která zachycují nejnapínavější momenty automobilové historie. Velkoformátové obrazy tak oživují dobové okamžiky závodů a vypraví příběhy automobilových ikon, jakými jsou například James Hunt či Eliška Junková.

trucktop

Přečtěte si takéElektrický kamion Tesla Semi startuje na 150 000 dolarech. Model s dojezdem 800 km na 180 tisícíchElektrický kamion Tesla Semi startuje na 150 000 dolarech. Model s dojezdem 800 km na 180 tisících

Jak obrazy vznikají?

Samotná díla Unique & Limited vznikají za pomocí speciální techniky, která kombinuje live action fotografii s CGI. Zajímavostí je, že tvorba každého z nich zabere pětičlennému týmu cca tři až pět měsíců. Samotnému tvůrčímu procesu totiž dle tvůrců předchází desítky hodin rešerší daného historického automobilového okamžiku, s tím, že následně se celý tým vydá do vybrané lokace nafotit konkrétní místo, kdy součástí je například i komparz stylizovaný do dané doby.

gallery_04

Galerie

Po návratu do studia pak následuje postprodukce, kdy se vytváří detailní 360° model závodního automobilu. Pracuje se podle dobových fotografí a dalších dostupných historických záznamů do detailů, jako jsou škrábance v laku nebo promáčknutý plech. Nakonec se vše poskládá do výsledné podoby.

“Víme, že naše obrazy je potřeba pro plnohodnotný zážitek vidět naživo, proto každoročně absolvujeme řadu výstav po celém světě a jsem rád, že konečně můžeme podobný zážitek nabídnout i doma v Praze. V Unique Gallery jsou k vidění také making of videa, které odkrývají postup naší práce,” říká zakladatel Unique & Limited Jan Rambousek

U&L tým

Zakladatel Unique & Limited, Jan Rambousek (vpravo)

Unique Gallery zároveň také slouží jako místo, kde jsou vystaveny k prodeji luxusní modely aut od firmy Amalgam, která již přes pětadvacet let spolupracuje s předními světovými automobilkami. V současné době je v automotive art galerii k vidění například průřez aktuální kolekcí včetně modelu Ferrari F1 z letošní sezóny, ale i historického závodního vozu Porsche 917 v měřítku 1:8. Britská světová jednička má ve svém portfoliu široký výběr současných automobilů ve více provedeních. V pražské galerii lze nově ocenit i propracovanost detailů u modelu v menším měřítku 1:18.

Unique Gallery naleznete na adrese Anglická 14 v Praze na Vinohradech. Otevírá každý všední den od 10h do 17h.

auto

Web

Diskuze (0)

Novinka

Anonym