Český projekt Crypviz chce pomoci s orientací ve světě kryptoměn

Jiří SvobodaJiří Svoboda

crypviz
0Zobrazit komentáře

Svět kryptoměn za posledních pár měsíců doslova explodoval a tak se s velkým zájmem veřejnosti objevilo i mnohdy zcela nepřeberné množství informací. K větší orientaci investorů, edukaci a přehlednosti celého fenoménu chce přispět český projekt Crypviz.io.

Startup pod vedením Petra Sanetrníka a Martina Nasswettra je webovou stránkou, která kromě aktuálních kurzů nejznámějších kryptoměn nabízí přehled nejvýznamnějších zpráv a statistik. Dalšími sekcemi jsou například databáze vědomostí o základech blockchainu, kryptoměnách obecně, obchodování či burzách.

winklevoss

Přečtěte si takéTímto komplexním způsobem chrání bratři Winklevossovi svůj miliardový majetek v BitcoinechTímto komplexním způsobem chrání bratři Winklevossovi svůj miliardový majetek v Bitcoinech

Zajímavé však je, že Crypviz se pouští i do méně známých oblastí blockchainu, jehož produktem jsou i kryptoměny. Čtenáři se tak mohou dozvědět více například o decentralizovaných datových úložištích, finančních službách, cloudech a k nim přidružených coinech. Právě blockchainové služby jako SIA či STORJ totiž možná do budoucna nahradí giganty typu Dropbox a Google Drive.

crypviz

Crypviz.io vzniklo v říjnu letošního roku a jeho misí je podle tvůrců umožnit „každému přejít od nevzdělané ovce k dobře informovanému investorovi, který umí dělat správná rozhodnutí na základě logického úsudku.“ Sanetrník i Nasswettr již podle vlastních slov mají zkušenosti z klasických akciových trhů, které nyní převádí do kryptoměnového světa.

crypviz2

Diskuze (0)

Novinka

Anonym