S pomocí nového nástroje ve Photoshopu nebude nutné vybírat objekty na fotografii ručně

selection
0Zobrazit komentáře

Photoshop je již téměř 18 let dominantním nástrojem mezi kreativci a i přesto, že ho za poslední roky opustilo mnoho uživatelů, soustředících se na UI webů či aplikací, stále se těší oblibě mezi těmi, kdo potřebují pracovat s vizuály v bitmapovém prostředí. Nedávno navíc Photoshop dostal update, který ho rozšiřuje o spoustu nových funkcí, včetně přesnějších tahů štětcem či pokročilé úpravy jakéhokoliv písma.

Mezi uživateli, jenž si rádi hrají s úpravou fotografií ovšem přijde v prvním kvartálu příštího roku, respektive v další aktualizaci, jedna zajímavá novinka, která by mohla značně zjednodušit proces výběru objektů na fotografiích. Photoshop totiž dostane nástroj na bázi umělé inteligence, který je schopen po jednom kliku na fotce obličej, celé postavy, zvířata či další objekty a ty pak velmi přesně vybrat.

acasus-1

Přečtěte si takéSpolečnost Acasus, která vyvíjí zdravotní a vzdělávací aplikace pro rozvojové země, otevírá vývoj v PrazeSpolečnost Acasus, která vyvíjí zdravotní a vzdělávací aplikace pro rozvojové země, otevírá vývoj v Praze

To umožní zásadní zkrácení času při manipulaci s fotografiemi. Adobe představilo novinku s názvem Select Subject během včerejška na právě probíhající konferenci Adobe Max v Japonsku. Nástroj využívá dat z Adobe Sensei, což je dlouhodobý projekt umělé inteligence od Adobe, která se učí na základě stovek milionů akcí samotných uživatelů.

I ve videu lze ovšem vidět, že ani tento nástroj, stejně jako magnetická hůlka či laso není dokonalý. Největším problémem u lidských objektů jsou totiž vlasy, jejichž konečky se těžko vybírají ručně, natož automaticky. I tak je to ovšem významný krok kupředu, který značně jednoduší práci.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym