PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera koupila za půl miliardy 40% podíl v Mall Group a Heurece

Michal PtáčekMichal Ptáček

ppf
0Zobrazit komentáře

To, o čem se v kuloárech už delší dobu mluvilo, se stává skutečností. Nad investiční skupinou Mall Group, do které spadají eshopy jako Mall.cz, CZC.cz nebo Vivantis, totiž přebírá majoritní kontrolu trojice českých/slovenských miliardářů Petr Kellner, Daniel Křetínský a Patrik Tkáč.

Skupina PPF nejbohatšího Čecha, Petra Kellnera, totiž jak informuje deník E15, za zhruba 512 milionů Kč získává podíl v celé skupině Mall Group, plus cenovém srovnávači Heureka. A to díky koupi 40% podílu společnosti Sully System, která má dle obchodního rejstříku v portfoliu právě Mall Group a Heureku. Část podílu pak PFF dle E15.cz získala převzetím akcií a část kapitalizací poskytnutých úvěrů.

signalswdw

Přečtěte si takéČeský startup Signals chce způsobit revoluci v obchodování s kryptoměnami pomocí umělé inteligenceČeský startup Signals chce způsobit revoluci v obchodování s kryptoměnami pomocí umělé inteligence

40% pak v novém podílovém rozložení získává také miliardář Daniel Křetínský společně s finančním partnerem a rovněž miliardářem Patrikem Tkáčem, s tím, že na původního zakladatele skupiny, internetového podnikatele Jakuba Havrlanta, nyní případá 20% podíl.

jakub-havrlant

Jakub Havrlant

„Jsme rádi, že se podařilo dotáhnout všechny formální kroky, aby skupina PPF i Daniel Křetínský s Patrikem Tkáčem mohli dokončit již dříve avizovaný majetkový vstup do struktury Mall Group a Heureky. Vzájemné rozložení je v poměru 40:40:20, což reflektuje původní plán i vzájemné akcionářské dohody,“ uvedla pro E15 Michaela Papežová z Rockaway

Obrat celé skupiny Mall Group, kterou trojice českých miliardářů už dlouhodobě finančně podporovala, jinak loni dosáhl obratu 600 milinů EUR.

mall

foto: reprofoto PPF

Diskuze (0)

Novinka

Anonym