Fintech startup Revolut míří do Česka

Michal PtáčekMichal Ptáček

r1
0Zobrazit komentáře

Budou tomu přibližně 2 roky, co v Londýně vznikl finanční startup Revolut, který se během rekordně krátké doby zařadil v podstatě k tomu nejžhavějšímu, co finanční a bankovní sektor nabízí. A to především díky své mobilní aplikaci umožnující založení finančního účtu do 1 minuty, peer to peer posílání peněz, jejich směnu bez mezibankovních sazeb a nebo propojení s vlastní platební kartou MasterCard, umožňující placení nebo výběry z bankomatů po celém světě.

Nyní všechny tyto funkce, ke kterým by se brzy měla zařadit například i možnost nakupovat/prodávat či rovnou platit pomocí kryptoměn typu Bitcoin nebo Ethereum, budou mít možnost oficiálně používat i čeští zákazníci. Revolut, do kterého je nainvestováno okolo 86 milionů dolarů, totiž oficiálně expanduje i k nám, na český trh, s tím, že tvůrci očekávají, že do konce roku získají i díky vytvoření lokálního týmu přes 10 tisíc českých zákazníků.

V současnosti se jinak startup chlubí přibližně 950 tisíci zákazníky ve 42 evropských zemích, přičemž přibližně 5 000 z nich je z České republiky. Ty Revolut nasbíral během několikaměsíčního testovacího provozu.

rev
revolut

Revolut karta

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym