Petr Sýkora po právním sporu se společníkem nakonec prodává podíl v Pepa.cz a odchází ze slevového byznysu

redakceredakce

pepa
0Zobrazit komentáře

Jsou tomu přibližně 3 měsíce, co s trhem českých slevových serverů poměrně výrazně zamával spor společníků slevové dvojky, portálu Pepa.cz. Jeden ze společníků společnosti, Petr Sýkora totiž s dalším ze společníků Jiřím Jankovem vedl právní spor, který vzešel z obvinění Jankova, tvrdícího, že Sýkora společně se třetím ze společníků Levon Ter-Ghazaryanem vyvedl z bankovního účtu částku okolo 31 milionů Kč a vložil ji do společnosti ONLINE BROTHERS, s.r.o., ve které jsou oba jednateli.

Sýkora a Ter-Ghazaryan toto obvinění, jehož výsledkem byl i návrh na insolvenci společnosti Pepa.cz s.r.o odmítli a následně naopak obvinili a podali trestní oznámení právě na Jankova kvůli udajnému vyvedení 8 milionů Kč z firmy.

VTOL Common Reference Model

Přečtěte si takéLetadlová taxi služba uberAIR od Uberu už za 3 roky urychlí dopravu v Los Angeles. Pomůže i NASALetadlová taxi služba uberAIR od Uberu už za 3 roky urychlí dopravu v Los Angeles. Pomůže i NASA

Městský soud dal následně ohledně insolvence Sýkorovi a Ter-Ghazaryanovi za pravdu a řízení zastavil.  Sýkora poté webovou prezentaci přestěhoval na doménu Pobytov.cz a následně pak znovu na doménu Klido.cz a zdálo se, že vše je vyřešeno a oba portály budou na českém internetu fungovat odděleně.

Nyní však do této už tak dost nepřehledné situace přichází další změna. Petr Sýkora se totiž dle oficiálního prohlášení nakonec rozhodl s Jiřím Jankovem dohodnout a celý spor uzavřít, čehož výsledkem je, že slevový byznys opouští úplně. Svůj podíl v portálu Pepa.cz a také celý portál Klido.cz tak nakonec Jankovovi, respektive jeho slovenského firmě Jožko.sk, s.r.o. prodává.

„Po týdnech jednání jsme se s protistranou dohodli, že můj odchod je nejvhodnější cestou, jak urovnat vzniklé spory a zajistit tak pokračování projektu. Prodávám podíl v Pepa.cz i projektu Klido.cz, který je momentálně na původní společnost Portál Pepa.cz právně vázán Smlouvou o spolupráci a jejich oddělení by v dané situaci nemělo smysl. Věřím, že moje rozhodnutí zajistí našim partnerům i zákazníkům silnou vánoční sezonu a projektu přeji úspěšné další roky provozu.“ říká k situaci Sýkora

Nový výkonný ředitel portálu Pepa.cz, Radim Kubeček k tomu dodává:

„Projekt Klido.cz postupně utlumíme a plně se navrátíme ke značce, kterou mají naši zákazníci tak rádi. V letošní sezoně chceme dokázat, že na naší pozici dvojky na trhu se nic nezměnilo,“ zmiňuje Radim Kubeček, nový výkonný ředitel portálu Pepa.cz.

K předání Sýkorova podílu mělo dojít v první polovině listopadu poté, co obě společnosti prošly auditovanou účetní závěrkou. Cena transakce nebude zveřejněna.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym