Pilulka.cz bratrů Martina a Petra Kasy představila mobilní aplikaci umožnující nákup léků z mobilu

Michal PtáčekMichal Ptáček

pm
0Zobrazit komentáře

Sourozenecké duo Martin a Petr Kasa minimálně na českém internetu netřeba představovat. Má za sebou totiž dost zajímavou e-commerce minulost, to když se bratrům povedlo společně vybudovat a následně i prodat eshop Kasa.cz, který v dobách své největší slávy patřil co do velikosti i oblíbenosti k tomu nejlepšímu, co český trh nabízel.

Po jeho úspěšném prodeji za stovky milionů Kč, se Martin a Petr Kasa následně opět vrhli do společného byznysu, to když v roce 2013 založili online lékarnu Pilulka.cz, umožnující nákup lékarenského sortimentu. K té ještě následně otevřeli i kamennou síť lékaren a výdejen obsahující dnes přes 80 kamenných poboček.

lubo1

Přečtěte si takéLubo Smid z STRV: iPhone X je technologickým skokem, home button nikomu chybět nebudeLubo Smid z STRV: iPhone X je technologickým skokem, home button nikomu chybět nebude

Nyní Kasovi reagují na další poměrně jasný e-commerce trend, kterým je mobilní nakupování, ukazující, že zhruba 40% (nebo i více)  návštěv eshopů přichází z mobilních zařízení a spouští vlastní nativní mobilní aplikaci pro iOS a Android. Ta umožňuje provést plnohodnotný nákup lékárenského sortimentu, s tím, že v budoucnu by měla být k dispozici i funkce e-Receptu, díky čemuž se tak aplikace stane alternativou pro aplikaci SÚKL (Státní ústav pro kontrolu léčiv pozn. redakce). Mezi další funkce pak patří scan EAN kódu léku nebo věrnostní program nahrazující plastovou kartu z peněženky.

Martin Kasa

Zakladatel Pilulka.cz, Martin Kasa

„Pacientům nabídneme možnost uložit si svůj elektronický recept, kontaktovat lékárnu pro rezervaci a následně je s jistotou vyzvednout v preferované lékárně. Vždy budou mít po ruce příbalové informace a vlastní předepsaná dávkování léků. V neposlední řadě pacienti ihned uvidí slevy na doplatky u svých receptů v Pilulka Lékárnách,“ říká Martin Kasa.

Verzi pro iOS můžete stahovat zde. Verzi pro Android zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym