Americký obchodní řetězec Walmart si objednal už 15 elektrických kamionů Tesly

Filip HouskaFilip Houska

EB6C46BE-1BA3-44B3-BCE6-A3D7A04F9718
0Zobrazit komentáře

Nejsou tomu ani dva dny od chvíle, kdy automobilová a energetická firma Tesla miliardáře Elona Muska oficiálně odhalila elektrický kamion Semi a již nyní má první vážné zákazníky. Mezi ty největší patří bezpochyby americký obchodní řetězec Walmart, který si jich předobjednal rovnou patnáct.

Jak informuje server CNBC, Walmart, který se svým ročním obratem 485 miliard dolarů patří k největším na světě, chce pět těchto kamionů, které se mají začít vyrábět v roce 2019, pro svůj byznys ve Spojených státech a zbylých deset plánuje dosadit na cesty po Kanadě.

brown

Přečtěte si takéMuž, který si vyrobil vlastní létající oblek Iron Mana, byl zapsán do Guinessovy knihy rekordůMuž, který si vyrobil vlastní létající oblek Iron Mana, byl zapsán do Guinessovy knihy rekordů

Walmart objednávku 15 kusů kamionů od Tesly okomentoval slovy:

„Máme dlouhou historii v testování nových technologií, včetně kamionů na alternativní pohon a jsme nadšeni z toho, že můžeme být mezi prvními, kteří vyzkouší tato elektrická vozidla pro takto náročný provoz. Věříme, že se naučíme, jak tuto technologii dosadit do našeho dodavatelského řetězce, stejně tak jako pochopit, jak by nám mohla pomoci k dosažení našich dlouhodobých cílů, například snižování emisí.“

Rezervace jednoho kamionu přijde zájemce na 5 tisíc dolarů

Vedle tohoto masivního prodejního řetězce z amerického Arkansasu si nespecifikovaný počet kamionů Semi, jenž by měly dojet až 800 kilometrů s plným 40tunovým nákladem a které by se na 640kilometrovou vzdálenost měly dobít za necelých 30 minut, přeodbjednala i logická společnost J. B. Hunt.

Kamiony dokáží také hlídat pruhy nebo automaticky brzdit v případě možného smyku či kolize

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym