Elektrický kamion Tesla Semi startuje na 150 000 dolarech. Model s dojezdem 800 km na 180 tisících

Filip HouskaFilip Houska

trucktop
0Zobrazit komentáře

Automobilová a energetická společnost Elona Muska Tesla zveřejnila prodejní ceny za své nedávno představené elektrické kamiony Semi. Vedle toho, že se ceny liší podle slibovaného dojezdu na jedno nabití, přichází i speciální edice pro všechny, kteří chtějí být mezi prvními majiteli.

Podle oficiálního ceníku stojí základní model tohoto elektrického kamionu s dojezdem 480 kilometrů 150 tisíc dolarů, v přepočtu tedy nějakých 3,3 milionů korun. V případě, že je vyžadován dojezd alespoň 800 kilometrů (při běžné rychlosti 105 km/h s plným, 40tunovým nákladem), si zájemce připlatí 30 tisíc dolarů.

apple

Přečtěte si takéApple představil vánoční reklamu na iPhone X a AirPods natáčenou v Praze (video)Apple představil vánoční reklamu na iPhone X a AirPods natáčenou v Praze (video)

Oba modely jsou nově nabízeny pod podmínkou rezervace, nicméně jejich výše se poněkud změnila – namísto 5 tisíc dolarů se částka za rezervace navýšila na 20 tisíc dolarů. Tesla navíc nabízí i speciální edici pod označením Founders Series za cenu 200 tisíc dolarů, která zájemcům zaručí jeden z první tisícovky vyrobených kusů. Další výhody (pokud nějaké) za tuto vyšší cenu, kterou je nutné uhradit ihned, zatím nejsou známy.

teslasemiprice

Zveřejněné ceny pojednávají o základních, nijak parametrově navýšených modelech ze strany kupujícího. Je tedy možné, že kamiony, které mají dorazit na výrobní linky za dva roky, budou stát ve výsledku více, pokud bude zájemcům nabídnuta možnost extra specifikací.

semi
semi3

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym