Česká antivirová firma Avast se chystá na londýnskou burzu s valuací až 4 miliard dolarů

Filip HouskaFilip Houska

avast
0Zobrazit komentáře

Původem pražská antivirová společnost Avast Software, za kterou od roku 2014 stojí lucemburská investiční skupina CVC Capital Partners, se chystá opět vstoupit na burzu. Poté, co se v roce 2012 kvůli náročným tržním podmínkám vzdala veřejné nabídky akcií (IPO) na newyorské burze NASDAQ, se nově pokusí o totéž v Londýně.

Podle nejmenovanných zdrojů, na které se odvolává agentura Reuters, by vstup na London Stock Exchange (LSE) měl proběhnout v polovině příštího roku s tím, že akcionáři z CVC Capital Partners již najali banku Rothschild k přichystání půdy a zajištění potřebných náležitostí.

bezos-final-0404

Přečtěte si takéZakladatel Amazonu Jeff Bezos prodal část svých akcií v hodnotě 1,1 miliardy dolarůZakladatel Amazonu Jeff Bezos prodal část svých akcií v hodnotě 1,1 miliardy dolarů

V případě, že by tento úpis akcií skutečně nastal, ocenilo by to Avast Software od českého dua Eduard Kučera–Pavel Baudiš, jenž má pod sebou od minulého roku i AVG, až na 4 miliardy dolarů (cca 88 miliard korun), tedy o 3 miliardy dolarů více, než byla hodnota v době, kdy do něj výrazným způsobem investoval fond CVC. Zároveň by se jednalo o největší úpis technologické společnosti v historii Velké Británie.

Vince Steckler, CEO firmy Avast Software, která letos vykázala zisk přes 8 miliard korun.

Celou situaci zástupci Avastu a CVC odmítli komentovat.

Foto: Avast

Diskuze (0)

Novinka

Anonym