Aukro.cz má nového investora v podobě fondu Leverage Technology, který v něm získává 15% podíl

liska

Václav Liška, zakladatel a dosavadní CEO portálu Aukro

0Zobrazit komentáře

Dnes největší aukční portál v Česku, Aukro.cz, si prošel od svého založení v roce 2003 mnoha zásadními změnami. Tou nejvýraznější byl pravděpodobně prodej do rukou jihoafrické skupiny Naspers. Od roku 2009 tak Aukro.cz vedlo Naspers, které se ovšem rozhodlo v druhé polovině loňského roku podílu opět zbavit, a to znovu do rukou původního zakladatele Václava Lišky (foto nahoře).

Ten získal prostřednictvím nově založené společnosti Aukro s.r.o. 50% podíl, s tím, že dalších 50% si rovnoměrně rozdělily skupiny Agora development a BDO Advisory. Nyní Aukro přibralo pro svoji expanzi dalšího investora, konkrétně společnost Leverage Technology, jenž získala 15% podíl.

fisker6

Přečtěte si takéElektromobilový startup Fisker vyvíjí baterii, která se dobije za minutu a vydrží až 800 kmElektromobilový startup Fisker vyvíjí baterii, která se dobije za minutu a vydrží až 800 km

Leverage Technology stála u vzniku českého přepravního startupu Liftago, do kterého firma investovala jedny z prvních peněz. Přesná částka za podíl v portálu Aukro.cz ovšem oznámena nebyla. Aukro má momentálně na 4 miliony registrovaných uživatelů, z nichž je zhruba 200 tisíc aktivních denně – ročně se pak na portálu prodá na 12 milionů položek.

aukro

Server se aktuálně snaží vychytat všechny mouchy, které vznikly přechodem z původní platformu na novou verzi portálu. Uživatelé měli problémy s registrací, vystavováním zboží nebo dokončováním nákupů. Většina chyb ovšem byla již odstraněna.

Foto: Aukro.cz

Diskuze (0)

Novinka

Anonym