V Praze začal fungovat bikesharing ofo, do kterého Alibaba investovala stovky milionů dolarů

redakceredakce

of11
0Zobrazit komentáře

Je tomu zhruba měsíc, co jsme vás informovali o plánovaném vstupu čínského bikesharingové gigantu ofo na český trh. Startup, do kterého je od investorů, mezi kterými je například i čínský e-commerce gigant Alibaba nainvestováno přes 1,2 miliard amerických dolarů, nyní v Česku skutečně startuje svůj pilotní provoz a to konkrétně na Praze 7. Tam je od včerejšího dne k dispozici 300 kol, které si nyní uživatelé služby mohou vypůjčit a následně využít k přepravě po městě.

chlebnik2

Přečtěte si takéRohlik.cz začíná doručovat nákupy do osobních boxůRohlik.cz začíná doručovat nákupy do osobních boxů

Kola jsou umístěna především v okolí klasických dopravních uzlů jako stanice metra Vltavská, na Strossmayerově náměstí, Letné nebo u Národního technického muzea. Poměrně signifikantní výhodou je, že uživatelé, tak jako například u konkurenční české služby Rekola, mohou kola díky tzv. bezstanicovému systému ponechat a zamknout prakticky kdekoliv. Ofo totiž nepoužívá klasické stojany, ale integrovaný zámek na kole, který lze odemknout a zamknout pomocí mobilního telefonu.

“Jsme velmi rádi, že můžeme žlutá kola rozmístit na území Prahy 7. Věříme, že osloví nejen místní obyvatele, ale také zájemce o svezení z jiných městských částí. Žlutá kola se stanou výrazným a nepřehlédnutelným prvkem veřejného prostoru a lidé si je budou chtít vyzkoušet,” věří Jakub Ditrich, který společnosti ofo pomáhá s expanzí do Prahy.

ofo kolo Praha 7

Diskuze (0)

Novinka

Anonym