Takto vypadají nové přenosné brýle pro virtuální realitu Oculus Go bez jakýchkoliv kabelů

oculusgo
0Zobrazit komentáře

Od té doby, co jedny z prvních, opravdu kvalitních brýlí pro zobrazení virtuální reality, Oculus, koupil Facebook za 2 miliardy dolarů, ušla společnost s kontroverzním původním zakladatelem dlouhou cestu. Nyní se již brýle Oculus Rift prodávají něco málo přes rok za cenu okolo 14-15 tisíc korun a jejich hlavním problémem pro běžné uživatele jsou hardwarové nároky a složité zapojení, což mírně brání rychlejšímu rozšíření.

To vše by se mělo značně zjednodušit s nově představeným zařízením Oculus Go, které bude fungovat zcela samostatně, bez jakéhokoliv kabelu a zároveň bude dostupné za méně než poloviční cenu (199 dolarů). Mark Zuckerberg, CEO Facebooku, zařízení představil na včerejší konferenci Oculus Connect 4 v americkém San Jose.

alba

Přečtěte si takéStartupu herečky Jessicy Alba klesne hodnota o stovky milionů dolarůStartupu herečky Jessicy Alba klesne hodnota o stovky milionů dolarů

Mělo by se tak jednat o velmi podobný zážitek, jako s brýlemi Gear VR od Samsungu, které jsou ovšem napojeny na mobilní zařízení. Oculus Go má oproti tomu vlastní WQHD LCD displej a integrované audio reproduktory, s tím, že je ovšem plně kompatibilní s aplikacemi běžícími na Gear VR.

oculusgo2

Kity pro vývojáře by se měly objevit již na začátku listopadu, s tím, že pro běžné zákazníky bude Oculus Go dostupný začátkem příštího roku. Facebook se prozatím nevyjádřil k přesnější specifikaci, výdrži baterie a ohledně dalších detailů – ty můžeme pravděpodobně očekávat v několika následujících týdnech.

oculusgo3

Foto: Oculus / Facebook

Diskuze (0)

Novinka

Anonym