Superhosting a CDN77 Zdeňka Cendry dodají iVysílání pro Českou televizi

Michal PtáčekMichal Ptáček

cndra
0Zobrazit komentáře

Na českém internetu se schyluje k velké změně. Společnostem SuperhostingCDN77, v jejichž čele stojí internetový podnikatel Zdeněk Cendra, se totiž podařilo vyhrát tendr na technické dodání internetového vysílání pro Českou televize pro rok 2018 až 2020, to když zástupci ČT upřednostnili právě nabídku Cendry a spol. na úkor konkurenčního O2. Za dodání iVysílání pak Česká televize Cendrovi bude po dobu tří let platit částku 502 tisíc měsíčně bez DPH.

mindflow1

Přečtěte si takéMindflow: český startup, který pomáhá k produktivitě unikátní přírodní tobolkouMindflow: český startup, který pomáhá k produktivitě unikátní přírodní tobolkou

Jednalo se mimochodem již o druhý tendr, který Česká televize pro nového dodavatele iVysílání za poslední rok vyhlásila. Loni totiž Česká televize vypsala takřka totožný tendr, kterého se účastnily firmy T-mobile, O2, Livebox a právě i zmíněný SuperHosting, který nabídl o zhruba 4 miliony Kč nižší cenu než druhá společnost v pořadí: O2.

Po cca 2 měsících pak ale zástupci Česká televize první tři jmenované společnosti pro nesplnění podmínek vyřadili a následně celý tendr za poměrně dost pochybných okolností zrušili.

Cendrovi a spol. se tak podařilo nyní napodruhé s podobnou nabídkou konečně uspět.

„Česká televize trochu upravila jednotlivé hodnocení nabídek, Původně totiž rozhodovala pouze cena za dodání a 3 roky provozu. Nyní se hodnocení skládalo ze 70 % z ceny a 30 % tvořilo subjektivní hodnocení zadavatele z pohledu technologických a bezpečnostních aspektů řešení,“ říká Zdeněk Cendra

Celou podepsanou smlouvu je možné si prohlédnout v online registru smluv zde.

zdenek-cendra

Zakladatel CDN77 Zdeněk Cendra

Diskuze (0)

Novinka

Anonym