Slovenský analytický startup Pex Rastislava Turka získává investici ve výši 7 milionů dolarů

turek
0Zobrazit komentáře

Je to něco málo přes 3 roky, kdy vznikl v rukou slovenského podnikatele, Rastislava Turka, startup Pex (kdysi Pexeso), který dokáže analyzovat audiovizuální obsah na internetu tak, aby dalším společnostem poskytl cenná data jak o jeho neoprávněném užití, tak podrobné statistiky. Nyní Pex získává seed investici ve výši 7 milionů dolarů, tedy asi 154 milionů korun.

Majoritním investorem je sanfranciské Illuminate Ventures, společně s mediálními skupinami Universal Music Group, Warner Music Group či Susa Ventures a Blibros Capital Partners. Pex v nejbližší době stále nebude dostupná běžné veřejnosti a bude pokračovat ve své privátní fázi, kde probíhá spolupráce s předními mediálními společnostmi. Rozšíření by se ale Pex mělo dočkat o zpracování televizního a rádiového vysílání.

secretescapes

Přečtěte si takéSpolečnost, která nedávno koupila Slevomat a Skrz.cz, získává investici přes 50 milionů liberSpolečnost, která nedávno koupila Slevomat a Skrz.cz, získává investici přes 50 milionů liber

V databázi startupu je aktuálně přes 6 miliard různých hudebních i video záznamů, které pomáhají k samotné analýze. Pex dokáže analyzovat obsah třetí strany již od půl vteřiny záznamu a porovnat automaticky s originálem a poté v přehledném dashboardu zobrazit přesné statistiky dosahu, zhlédnutí, demografie, ale i porušení autorských práv pro možné právní nároky.

pexeso

Startup původně vznikl v San Franciscu, kvůli snížení nákladů a zároveň bližší dostupnosti zákazníkům, se přesunul z Bay Area do Los Angeles – bližší informace o změně a co Pex dala, rozepsal Rastislav Turek na svém blogu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym