Skype oficiálně vypustil nový design pro desktopovou aplikaci ve světlé i tmavé verzi

skypepr
0Zobrazit komentáře

Na začátku června jsme poprvé psali o novém designu Skypu, který je asi největší změnou vzhledu za poslední dekádu. Začalo to předěláním mobilních aplikací, poté postupnou implementací nových funkcí, jako třeba platformy pro programování v reálném čase či integrace plateb, a nyní to dospělo až k vypuštění redesignované desktopové aplikace, jejíž první náhled jste mohli vidět v průběhu srpna.

Snahou Skypu je přizpůsobit se trhu, který ovládají mobilní aplikace jako WhatsApp či Snapchat, jenž se jednoduše přiblížily mladšímu publiku, na což Skype posledních pár let trochu zapomínal. Již téměř 2 měsíce je novou verzi možné testovat v rámci Preview verze, až od posledního updatu je ovšem dostupná veřejně všem uživatelům.

startupyard2016-4235

Přečtěte si takéPodívejte se na 7 startupů, které se dostaly do letošního kola akcelerátoru StartupYardPodívejte se na 7 startupů, které se dostaly do letošního kola akcelerátoru StartupYard

Vzhled si nově můžete přepínat mezi světlou a tmavou verzí a upravit si ho takřka jakkoliv dle uvážení, organizovat si chatlist podobně jako emaily v klientovi či zadávat poznámky do to-do listu. Ve videích lze vyjádřit emoce pomocí nových reakčních smajlíků, které se přizpůsobí obličeji a do konverzací lze také nově zapojit chatboty či označovat lidi ve skupinové konverzaci. Kromě toho Skype poprvé zapojil tzv. Stories, v podobné formě jako Instagram či Facebook.

skyper

Redesignovaný Skype je možné stahovat pro Windows 7, 8 a 10, Mac OS i Linux. Všem stávajícím uživatelům by se měl nový vzhled automaticky objevit po poslední aktualizaci.

The-new-Skype-for-desktop-is-here-4d

Diskuze (0)

Novinka

Anonym