Prodejní aplikace Letgo získala dalších 100 milionů dolarů s více než miliardovou valuací

letgo

Zakladatelé startupu Letgo

0Zobrazit komentáře

Je to teprve 2 roky od doby, kdy spatřila světlo světa jedna z aktuálně nejpopulárnějších aplikací na prodej všeho možného mezi lidmi v okolí, Letgo, jenž funguje na mnoha trzích, včetně České republiky. Za pouhé dva roky Letgo zaznamenalo přes 75 milionů stažení, desítky milionů aktivních uživatelů, přes 200 milionů publikovaných inzerátů a 3 miliardy zpráv.

I na základě toho Letgo začátkem letošního roku nabralo investici ve výši 175 milionů dolarů – k té se nyní připojuje dalších 100 milionů dolarů v posledním investičním kole, jehož byli součástí i někteří předchozí investoři. Celkem Letgo získalo již 475 milionů dolarů, čímž se nyní posunuje nad hranici miliardové valuace v dolarech.

kano3

Přečtěte si takéDíky tomuto startupu si mohou vaše děti poskládat vlastní notebook za necelých 6 tisíc korunDíky tomuto startupu si mohou vaše děti poskládat vlastní notebook za necelých 6 tisíc korun

Mezi hlavními konkurenty Letgo na americkém trhu patří jasně dominující Craigslist, který na první pohled nevypadá dobře ani přehledně, ale skvěle funguje, nebo služba OfferUp, jenž funguje na podobných moderních principech jako Letgo a celosvětově pak samozřejmě také Facebook Marketplace, těžící ze své několikamiliardové základny uživatelů.

letgo

Kromě nových funkcí Letgo dle serveru TechCrunch pracuje mimo jiné na pokročilé technologii umělé inteligence, která by měla umět detekovat předměty na nahrávaných fotografiích a automaticky k nim přiřadit název, správnou kategorii a případně i krátký popis. To by znovu razantně zkrátilo čas potřebný k vystavení nového předmětu na tržiště.

Foto: Letgo

Diskuze (0)

Novinka

Anonym