Nová platforma U+Cloud od českého startup studia U+ hlásí desítky klientů a obrat 5 milionů

Filip HouskaFilip Houska

ucloud

Po rebrandingu českého startup studia Usertech na U+ letos v březnu, vznikly zároveň dvě nové samostatné divize – U+Design a U+Cloud. Zatímco U+Design se zabývá designem produktů, U+Cloud minimalizuje klientům náklady na správu a zabezpečení serverové infrastruktury na nejrozšířenější cloudové platformě současnosti, u které bylo ještě před 2 lety U+ jediným certifikovaným partnerem ve střední Evropě.

V rámci oficiálního partnerství nabízí kompletní správu cloudových služeb na Amazon Web Services (AWS). Firma spravuje pro desítky klientů již přes 100 serverů v Evropě, Spojených státech nebo Číně. V České republice takto funguje například carsharingová služba HoppyGo.

pixel3

Přečtěte si takéGoogle odhalí novou generaci telefonu Pixel již začátkem příštího měsíceGoogle odhalí novou generaci telefonu Pixel již začátkem příštího měsíce

Během tohoto roku by měla divize U+Cloud dosáhnout obratu 5 milionů korun – do jejího čela navíc U+ posadilo vlastního CEO, Pavla Schiffnera, jenž předtím působil na obdobné manažerské pozici v HP či OpenText, pozici CTO zaujal Petr Sedmihradský.

Nabízená řešení od U+Cloud jsou designovaná jak pro startupy, tak pro agentury nebo korporátní klienty. Ti mohou využít všechny klíčové služby, které AWS, respektive U+Cloud nabízí. Jedná se o poskytnutí DevOps služeb, zajištění maximální dostupnosti systémů proti výpadkům, poskytnutí nástrojů pro Log & Error Management, komplexní strategii pro zajištění obnovy v případě výpadku serveru či monitorovací služby.

Komplexní služby v jednom

Klient má také možnost využívat další řešení, která U+Cloud spolu s AWS poskytují. U+Cloud nabízí návrh cloudové strategie pro startupy i střední podniky. Poskytuje také specializovaná řešení pro zálohu a obnovu dat z cloudu a v neposlední řadě platformu pro optimalizaci nákladů a výpočetního výkonu pro náročné dávkové úlohy při big data analýzách nebo machine learningu.

upluscloud_091717x3

Tato řešení si U+ ověřuje během vlastních projektů a osvědčené koncepty může nabídnout širšímu okruhu zákazníků. Cílem U+ je tak pokrýt kompletně potřeby klientů, od business developmentu, designu a vývoje, až po hostování a následnou podporu. V souvislosti s tím navíc U+ chystá pro U+Cloud nový web, na který navážou další nové produkty.