Oprava prasklého displeje u iPhonu X vyjde na zhruba 8 tisíc Kč

Michal PtáčekMichal Ptáček

apple11
0Zobrazit komentáře

Po dlouhém, několikatýdenním čekání, zamířil včera do oficiálního předprodeje iPhone X, který fanouškům značky nabídne novinky jako odemykání obrazovky pomocí obličeje (Face ID), už tradičně vylepšený výkon nebo téměř bezrámečkový, 5.8 palcový displej. Za toto vše si samozřejmě Apple nechá velmi dobře zaplatit a nejnižší možná konfigurace iPhone X (64 GB) tak vyjde na poněkud astronomických 29 990 Kč, v případě 256 GB varianty pak dokonce na 34 490 Kč.

rezabov

Přečtěte si takéČeský herní startup GAMEE představil druhou hru ve spolupráci s youtuberem Jiřím KrálemČeský herní startup GAMEE představil druhou hru ve spolupráci s youtuberem Jiřím Králem

Vysoké částky se však netýkají pouze samotného pořízení iPhonu, nýbrž i nákladů týkajících se údržby a oprav, včetně například nepopulární výměny prasklého displeje, což je situace, která alespoň jednou potkala snad každého majitele libovolného chytrého telefonu. Apple totiž před pár hodinami zveřejnil i ceny oprav pro iPhone X a co si budeme povídat, není to příjemná podívaná.

Například oprava rozbitého displeje vyjde na 280 dolarů, což při přepočtu na české koruny dělá zhruba 6 200 Kč, s tím že je nutné ještě připočítat clo a daň, čímž se dostáváme na celkovou částku okolo 8 tisíc Kč. V případě poškození například zadní části těla telefonu, pak oprava vyjde na cca 549 dolarů (v přepočtu zhruba 12 100 Kč), samozřejmě opět bez daně a cla.

apple22

iPhone X

Vhodným řešením a prevencí je v tomto případě například pořízení v České republice oficiálně nedostupné služby Apple Care+, v jejímž případě vyjde například výměna displeje na pouhých 30 dolarů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym