Na Startup World Cup & Summit v Praze se představí český inženýr ze SpaceX a český designér z Faraday Future

redakceredakce

0Zobrazit komentáře

Už za necelé 2 týdny, v úterý 17. října proběhne v pražské Lucerně očekávané středoevropské kolo technologické soutěže Startup World Cup & Summit, na které se představí výběr 10 nejzajímavějších evropských startupů z České republiky, Slovenska, Maďarska, Nizozemska, Polska, Rakouska a Německa. Ten nejlepší z nich následně postoupí do celosvětového finále, kde se utká s nejlepšími projekty a startupy z celého světa.

lubo1

Přečtěte si takéLubo Smid z STRV: Na českém trhu jsme se stali známými, je potřeba to zopakovat v USALubo Smid z STRV: Na českém trhu jsme se stali známými, je potřeba to zopakovat v USA

O finálovou účast pak bude bojovat hned trojice českých startupů, jmenovitě chytré zařízení do domácnosti Angee, pokročilý nástroj pro zdravotní diagnostiku mySASY a platforma pro označování /„tagování“/ fotografií Vistag.

sw11

Mezi finálovou desítkou pak dále najdeme například maďarský startup EVA vyvíjející speciální brýle pro slepce, německý food startup FoPo nebo slovenský startup MATSUKO, vyvíjející inteligentní holografický průvodce pro děti.

„335 projektů z 29 zemí, zájem o SWCS 2018 překonal všechna naše očekávání. Myslím si, že tento zájem potvrzuje, že připravovaná říjnová konference Startup World Cup & Summit bude opravdu největší startupovou událostí v centru Evropy letošního roku,“ říká Radka Horáková, spolupořadatelka SWCS a CMO startupového inkubátoru UP21.

pavlik

Český softwarový inženýr ze SpaceX, David Pavlík

Kromě soutěže samotné, na akci proběhne i několik zajímavých přednášek od ještě zajímavějších hostů. Mezi ty nejzajímavější můžeme zcela určitě zařadit tvůrce dnes už kultovní mobilní hry Angry Birds, Petera Vesterbacka, COO Hyperloop Transportation Technologies Andresa De Leóna, bývalého českého designéra Tesly a nyní Faraday Future, Otto Fabriho, nebo dalšího Čecha, Davida Pavlíka, který působí na pozici softwarového inženýra ve vesmírném startupu SpaceX miliardáře Elona Muska.

Lístky na akci, jejíž je CzechCrunch mediálním partnerem, jsou stále k dostání na oficiální stránce zde.

fabri

Bývalý designér Tesly, nyní Faraday Future, Otto Fabri

Diskuze (0)

Novinka

Anonym