Čech Robin Raszka spouští videochatovací aplikaci Facemoji

0Zobrazit komentáře

Český designer Robin Raszka, jenž se podílel na tvorbě produktů jako Summly, Yahoo! News Digest či vlastním projektu Pttrns, spouští pod svou americkou společností Omnipresence, Inc. nový startup s názvem Facemoji. Ten funguje v rámci mobilní aplikace jako chatovací appka, ve které se místo reálného obličeje využívá virtuální avatar, který je napojen na pohyby tváře v reálném čase a který vystupuje za uživatele při chatování v jakékoliv další aplikaci.

hyperloopone

Přečtěte si takéHyperloop One získává investici od miliardáře Richarda Bransona a mění svůj názevHyperloop One získává investici od miliardáře Richarda Bransona a mění svůj název

Hlavní myšlenka Facemoji je nejen anonymita, ale také co nejmenší zátěž na zpracovávaná data. Na produktu pracoval Raszka poměrně v tichosti společně s týmem dvou lidí, včetně vývojáře Marka Horyny necelé 4 roky a aktuálně je podle jeho informací v procesu dokončení prvního kola investic při několikamilionové valuaci v dolarech, do kterého se zapojil například zakladatel projektů Rohlik.cz a Slevomat, Tomáš Čupr, zakladatel portálu Product Hunt, Ryan Hoover nebo několik angel investorů ze Spotify a Tinderu. O investici pak Raszka jedná i s českým investičním fondem Credo Ventures.

Facemoji, které je prozatím spíše technologickou demoverzí, by se mělo oficiálně spustit na Halloween, přesněji 31. října a bude k dispozici zcela zdarma. Celý projekt pak funguje prozatím spíše jako ukázka technologie, kterou chtějí tvůrci využít v budoucnu pro další navázané projekty. Příští rok tak například Raszka a spol. plánují vydat vlastní SDK, které budou ostatní vývojáři moct využívat pro své aplikace na bázi AR/VR (virtuální a rozšířené reality) nebo ve videochatovacích aplikacích.

ph11

Diskuze (0)

Novinka

Anonym