Tvůrci českého Boboboxu provozují DIY videoblog pro děti, který sleduje 860 tisíc lidí

Filip HouskaFilip Houska

E08E4E5C-48E5-4DE4-A923-ACB8394E5911
0Zobrazit komentáře

Český startup Bobobox, který produkuje dětské výtvarné krabice s různými tvůrčími aktivitami, jsme vám již představili pár měsíců zpět. Brněnský tým však nestojí pouze za tímto produktem, ale také za zajímavou a hojně navštěvovanou facebookovou stránkou Paper Magic.

Projekt Paper Magic, který byl v podstatě předzvěstí založení Boboboxu, nabízí lidem (rodičům, učitelům, dětem) krátké videonávody, jak si seskládat nejrůznější hračky z papíru, a to nenáročně, v domácích podmínkách a bez nutnosti vlastnit žádné speciální nástroje.

windy-m

Přečtěte si takéČeský startup Windy.com Iva Lukačoviče pomáhá médiím a vládám s předpověďmi hurikánů Irma a MariaČeský startup Windy.com Iva Lukačoviče pomáhá médiím a vládám s předpověďmi hurikánů Irma a Maria

Paper Magic, který spoluzaložila Renata Kolibová, jako své útočiště využívá Facebook, kde se může pyšnit zajímavými statistikami. Na své oficiální stránce mají přes 860 tisíc sledujících z celého světa a jak nám sami tvůrci řekli, toto číslo prakticky z nuly vybudovali až v letošním roce, ještě loni totiž šlo o pouhých 35 tisíc.

Na české poměry solidní základnu diváků získali díky pravidelné zásobě videí, kdy za týden publikují až čtyři nové návody. Obecně je tento obsah konzumován až milionem lidí týdně, přičemž celkově byla všechna videa za 2,5 roku fungování přehrána hned 80 milionkrát.

Paper Hippo

Paper Hippo with opening jaw :) Enjoy crafting!

Zveřejnil(a) Paper Magic dne Středa 20. září 2017

Novinky u kreativních krabic

S Paper Magic se bezprostředně pojí i startup Bobobox, který díky tomuto projektu vznikl. Ten vedle toho, že vyhrál nedávný MashUp v brněnském Impact Hubu, navrhl i nové produkty. Nejvýraznější novinkou je Minibox, B2B produkt s třemi výtvarnými aktivitami pro děti zaměstanců a partnerů firem, nicméně využít se dá i na různých dětských akcích. Box si firmy mohou navrhnout podle sebe, a to včetně loga.

Od zaří spustil Bobobox na YouTube také sérií návodů na papírové výrobky (obdobně jako Paper Magic) pod názvem „Tvořeníčko skřítka Boba“.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym