Firma stojící za nástrojem Trello spouští konkurenci Slacku s integrovaným videem

Filip HouskaFilip Houska

stribe
0Zobrazit komentáře

Řada pracovních týmů ve startupovém nebo korporátním prostředí používá k hlavní komunikaci Slack, populární online službu, která se za roky působení na trhu zkrátka ověřila. Tuto dominanci chce však narušit Atlassian, australská softwarová společnost, do jejíž portfolia patří komunikační platforma HipChat nebo projektové nástroje jako Trello či JIRA, s čerstvou novinkou Stride.

Stride je mobilní a desktopovou platformou, která v principu kombinuje funkce Slacku, Skypu a HipChatu, přičemž se snaží uživatelům doručit jeden ucelený produkt. Disponuje tedy chytrým chatovacím zázemím s podporou pluginů a audiovizuální komunikační podporou. Celá služba je navíc postavena na poměrně jednoduchém a přehledném rozhraní.

marvel_090417x1

Přečtěte si takéGrafickou službu Marvel k tvorbě prototypů lze nově využít i přímo v rozhraní Dropbox PaperGrafickou službu Marvel k tvorbě prototypů lze nově využít i přímo v rozhraní Dropbox Paper

I když se Stride v podstatě tváří jako klon Slacku, má v sobě ukryté nové funkce. Těmi nejzásadnějšími jsou takzvané Actions a Decisions, které mají řešit problém hromady nepřečtených zpráv, pokud se dotyčný pracovník vrátí například z dovolené. Díky těmto prvkům mohou kolegové ze stejné skupinové konverzace označit jednotlivé zprávy s výsledkem rozhodnutí, které se událo v jeho nepřítomnosti. Ty se následně zobrazí v sidebaru a dotyčný tak nemusí scrollovat skrze celou konverzaci, aby se dohledal onoho stanoviska.

Na podobném principu funguje i „Focus Mode“, tedy možnost si kompletně ztlumit veškeré notifikace na dobu, kdy je potřeba maximální soustředěnosti. Poté, co se uživatel „vrátí zpět“, zobrazí se mu pouze relevantní označené zprávy, které se ho primárně týkají. Služba mimo jiné podporuje také integraci již stávajících nástrojů od Atlassian.

Rozdíly mezi placenou a bezplatnou verzí

Stride je nabízen jako freemium služba, která i v bezplatné verzi podporuje neomezený počet uživatelů pro skupinové audio a video hovory včetně všemožných botů a pluginů třetích stran. Jediným limitem bezplatné verze je uchování maxima 25 tisíc zpráv a 5GB úložiště. V případě potřeby si může uživatel zaplatit tři dolary měsíčně za zcela neomezené využívání. Bližší informace jsou k dispozici na oficiálních stránkách.

Foto: Stride

Diskuze (0)

Novinka

Anonym