Samsung by mohl již příští rok vydat smartphone s plně ohebným displejem

galaxynote8
0Zobrazit komentáře

To, z čeho si všichni hateři Applu dělali v minulých letech srandu, se pomalu stává skutečností. To, že se iPhone při ohybu například v kapse zlomil tak, že ho nebylo možné dále využívat, Samsung plánuje využít jako svoji další konkurenční výhodu. V příštím roce totiž chce pustit na trh nový smartphone s ohebným, respektive spíše skládacím displejem.

Pro server Bloomberg to potvrdil Koh Dong-jin, prezident mobilního byznysu v Samsung Electronics, s tím, že je to pro Samsung zásadní cíl pro příští rok a oficiální oznámení by mělo proběhnout v době, kdy se společnosti podaří vychytat všechny mouchy. Může se tak teoreticky stát, že pokud koncept nebude dávat smysl nebo nebude 100%, Samsung by z něj mohl vycouvat, jako už mnohokrát. Skoro to může vypadat jako snaha o pozornost v době, kdy se vše točí kolem konkurence.

lidl3

Přečtěte si takéLidl spustil v Česku pilotní provoz svého eshopuLidl spustil v Česku pilotní provoz svého eshopu

Samsung by měl pak telefon s ohebným displejem vydat přímo pod stěžejní značkou Galaxy Note. Ohlášení potenciální novinky tak proběhlo přesně v době, kdy se Apple vytáhl s novými zařízeními, ať už je to iPhone 8 a 8 Plus, na poměry Applu revoluční iPhone X nebo třeba inovované Apple Watch.

iphonebend

Samsung se poprvé o ohebném displeji zmínil již v roce 2013 na konferenci CES, od té doby leží ale nápad v pomyslném šuplíku. Při úvodních testech se podařilo dokázat, že i po takřka 100 tisících ohybech nebyl displej nijak poškozen, nezobrazoval špatně nebo neměl problémy s jasem a dalšími parametry.

X versus X

O ohebném smartphonu se u Samsungu kdysi spekulovalo jako o Galaxy X, což nahrává novému pojmenování iPhonu, který přichází s novým označením na počest desetiletého výročí svého prvního smartphonu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym