Miliardová herní společnost Wargaming stojící za World of Tanks otevírá kanceláře v Praze

wot
0Zobrazit komentáře

Před téměř 19 lety vznikla v rukou běloruského podnikatele, Victora Kislyi, herní společnost Wargaming, která si za roky vývoje vydobyla své jméno především tituly jako World of Tanks, Total War: Arena či World of Warplanes. Na začátku minulého roku navíc z Kislyiho udělala dolarového miliardáře, když se posunula hodnota společnosti zhruba na 1,5 miliardy dolarů.

Nyní postupně Wargaming otevírá svoji další vývojářskou pobočku i v Praze, kde momentálně shání lidi především na pozice pro analýzu a testování, ale i C# vývojáře, informuje server Lupa.cz. Nejhranější titul, World of Tanks, má přes 150 milionů online hráčů a jeho vývoj vede Čech, Miloš Jeřábek. Na takovou zátěž má firma vybudovanou dostatečně výkonnou cloud architekturu.

ub1

Přečtěte si takéVyjádření českého Taxify k aktuálním protestům pražských taxikářů proti společnosti UberVyjádření českého Taxify k aktuálním protestům pražských taxikářů proti společnosti Uber

Wargaming má celkem již 16 poboček po celém světě s více než 4000 zaměstnanci, s tím, že ta hlavní je po mnoho let na Kypru, pravděpodobně kvůli výhodným daňovým podmínkám, i přesto že je firma mezi místními jeden z největších subjektů co do pohledu zaplacených daní. Za rok 2015 se pouze titulu World of Tanks podařilo vygenerovat přes půl miliardy dolarů.

Foto: Wargaming

Diskuze (0)

Novinka

Anonym