Google odhalí novou generaci telefonu Pixel již začátkem příštího měsíce

Filip HouskaFilip Houska

pixel3
0Zobrazit komentáře

Pokud se jedná o trh se smartphony, není moc značek, které by po všech stránkách mohly konkurovat Applu a jejich iPhonům. Jediným horkým kandidátem byl vždy Samsung se svou řadou Galaxy, nicméně minulý rok do tohoto boje naskočil i Googlu s vlajkovou lodí Pixel. A právě tento model se již příští měsíc dočká vylepšení.

Google potvrdil, že nové generace těchto telefonů pod označením Pixel 2 a Pixel XL 2 budou představeny ve stejný den jako původní modely minulý rok – 4. října. K tomuto ohlášení využil chytrou kampaň na YouTube, kdy se společnost sama sebe ptala, proč jejich telefony nedokáží konkrétní věci. Tím dala veřejnosti najevo, co budou novinky nabízet.

minotebookpro_091117x1

Přečtěte si takéČínské Xiaomi představilo kopii MacBooků ProČínské Xiaomi představilo kopii MacBooků Pro

V první řadě by se mělo jednat o ještě lepší kameru, nově s optickou stabilizací, vyšší výdrž na baterce nebo vylepšený hlasový asistent Assistant, jenž Google velmi silně prosazuje. Očekává se i tělo z odolnější materiálů, respektive ne ze skla, ke kterému mnoho výrobců – především konkurentů jako Apple nebo Samsung – tíhne.

Modely Pixel 2 a Pixel XL 2 budou pochopitelně i výkonnější, a to díky předpokládanému čipu Snapdragon 835 se 4GB pamětí RAM. Co se týče vnitřního úložiště, pravděpodobně přijdou s 64GB a 128GB verzemi.

Trendem je také takzvaný bezrámečkový vzhled, kdy je celé přední tělo pokryto displejem. To však podle všeho nebude případ nových vlajkových lodí od Googlu, jelikož mají disponovat stejným, respektive velmi podobným designem.

Zajímavá souvislost s čerstvě představenými iPhony

I když se termín představení může vnímat jako jistá tradice vůči minulému roku, tak je rozhodně zajímavý i v souvislosti s událostí z 12. září, kdy cupertinský Apple odhalil nové generace iPhonů a zcela nový model iPhone X. Není pochyb o tom, že společnost z Mountain View vidí možnosti, jak iPhony v řadě věcí předběhnout, a toto načasování může být (spolu s cenou, která bude patrně podobná s předchozími Pixely) rozhodující.

 

iphonex_front_side_flat

Foto: Google, Apple Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym