E-commerce skupina Mall Group postupně ruší potravinový e-shop Kolonial.cz a vsází vše na nově koupený Kosik.cz

Filip HouskaFilip Houska

kosik
0Zobrazit komentáře

Není tomu tak dávno, co podnikatel Josef Koller prodal 100 procent svého potravinového e-shopu Kosik.cz české e-commerce skupině Mall Group, která spadá pod investiční společnost Rockaway Jakuba Havrlanta. Tímto krokem se do portfolia Havrlantovy skupiny dostala další potravinová firma, jež doplňovala svého původně přímého konkurenta Kolonial.cz. Nyní je tomu však zase jinak.

jakub-havrlant

Přečtěte si takéInvestiční skupina Rockaway Jakuba Havrlanta kupuje síť knihkupectví NeoluxorInvestiční skupina Rockaway Jakuba Havrlanta kupuje síť knihkupectví Neoluxor

Server Mediář přišel se zprávou, že se skupina Mall Group rozhodla postupně rušit značku Kolonial.cz a nahrazovat ji právě nedávno koupeným e-shopem Kosik.cz. Podle vyjádření Petra Krayzele, FMCG group strategy lídra Mall Group, „nemá smysl vést dva stejné e-shopy s podobnou službou“.

„Z hlediska obratu, které oba e-shopy realizovaly, jsme se rozhodli jít cestou Košíku,“ doplňuje Krayzel a dodává, že všichni zákazníci Kolonial.cz jsou automaticky přesměrováváni na Kosik.cz.

Aktualizace (6. 9. 2017, 18:11): Obě společnosti se spojily a od 4. 9. fungují jako společné značka Kosik.cz. Spojení se týká i obou týmů včetně logistických kapacit a týmů ze skladů.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym