Díky tomuto startupu si mohou vaše děti poskládat vlastní notebook za necelých 6 tisíc korun

kano3
0Zobrazit komentáře

Odjakživa se říká, že se děti učí nejrychleji, ať už jde o cizí jazyky, sport nebo práci s technologiemi. Posadit je ovšem před klasický počítač a dát jim před sebe knihu o základech Pythonu asi nebude ten nejlepší způsob. Toho si je vědoma firma Kano, která již od roku 2014 vyrábí speciální DIY kity pro děti se kterými si je možné složit podle přehledného návodu vlastní počítač.

Dosud bylo ovšem k dispozici pouze zařízení, které bylo nutné připojit k vlastnímu externímu monitoru, nepřehrávalo zvuk a nemělo baterii. To se mění s novou verzí Kano Computer Kit Complete, jenž přináší základ na bázi Raspberry Pi 3 s čtyřjádrovým 1,2 GHz procesorem, 1 GB RAM, 400 MHz grafickou kartu, vlastní 10,1″ HD displej, klávesnici, zvukový senzor a baterii s výdrží až 40 hodin na jedno nabití.

teslasupercharger

Přečtěte si takéTesla chce ze svých dobíjecích stanic Supercharger udělat i místa pro občerstveníTesla chce ze svých dobíjecích stanic Supercharger udělat i místa pro občerstvení

Hardware dostanou děti v přehledném balíku i s návodem, podle kterého si celý notebook složí samy. Aby toho ovšem nebylo málo, Kano je postaveno na principu výuky programování, takže se je možné zábavnou formou ve více než 150 hodinách různých lekcí učit základy JavaScriptu, Pythonu nebo příkazů v Unixu. Děti tak mohou tvořit nejen vlastní aplikace, které lze propojit dokonce se zvukovým nebo pohybovým senzorem, ale také upravit oblíbený Minecraft. To vše zábavnou formou „videohry“.

kano

Veškeré výtvory lze poté sdílet na speciálním tržišti aplikací pro ostatní – do zařízení lze naopak stahovat pouze přibližně 100 vybraných aplikací, které mají sloužit především k dalšímu vzdělávání. Celý kit pak lze pořídit za pouhých 249,99 dolarů, respektive 5 541 korun a datumem vydání kolem 20. listopadu letošního roku.

kano2
kano4

Foto: Kano

Diskuze (0)

Novinka

Anonym