Český startup Igluu na hledání bydlení v New Yorku získal 250 tisíc dolarů při valuaci 2,5 milionu

Igluu

0Zobrazit komentáře

Na konci července jsme se krátce zmínili o tom, že pražské startup studio U+, které vede Jan Beránek, získalo 8% podíl v česko-americkém startupu Igluu, jenž zprostředkovává středně a dlouhodobé pronájmy a prodej nemovitostí v New Yorku. V té době bylo ještě Igluu, založené Čechem, Martinem Muchou, jenž v něm působí jako CEO, ve fázi příprav.

Nedávno se ovšem projekt podařilo spustit a již nyní obsahuje takřka 5 tisíc nabídek k pronájmu a koupi – to je prozatím zhruba 3x méně než konkurenční portál StreetEasy, na podobná čísla se ovšem Igluu chce dostat ještě letos. Na další rozvoj se startupu podařilo získat seed investici ve výši 250 tisíc dolarů, v přepočtu asi 5,4 milionu korun, při valuaci 2,5 milionu dolarů.

kosik

Přečtěte si takéE-commerce skupina Mall Group postupně ruší potravinový e-shop Kolonial.cz a vsází vše na nově koupený Kosik.czE-commerce skupina Mall Group postupně ruší potravinový e-shop Kolonial.cz a vsází vše na nově koupený Kosik.cz

Aktuálně se tak Igluu soustředí na vývoj produktu jako takového, který chce vyhledávat nemovitosti s využitím umělé inteligence, jenž by měla umět doporučovat nabídky přesně podle preferencí a chování uživatele. Kromě seed investice startup momentálně jedná i o další investici, která by valuaci mohla posunout přibližně na 10 milionů dolarů.

igluuteam

Zleva: Jan Fried (Director), Jan Beránek (CTO), Martin Mucha (CEO). Mitchell Uris (CFO), Aaron Frucher (Director of NYC Operations)

Původně bylo Igluu založeno pouze na krátkodobých a střednědobých pronájmech, podobně jako Airbnb, v druhé fázi se ovšem začíná soustředit právě na dlouhodobý pronájem a zároveň i prodej nemovitostí, kde vidí nevyužitý potenciál a jisté zakrnění konkurence.

igluudetail

Foto: Igluu

Diskuze (0)

Novinka

Anonym