Tesla chce ukládat profily řidičů na cloud a automaticky tak nastavovat vůz po přihlášení do systému

Filip HouskaFilip Houska

tesla_082117_1x
0Zobrazit komentáře

Jedna z nejinovativnějších automobilových společností současnosti, Tesla, zásobuje svět v podstatě každý týden zajímavými, častokrát až revolučními novinkami vztahujícími se k těmto elektrickým vozům. Poté, co „opadlo“ nadšení z představené Tesly Model 3, přichází ambiciozní Elon Musk s další perspektivní vizí.

Ve svém twitterovém příspěvku odhalil, že se Tesla chystá personalizované profily řidičů umísťovat na cloud, což by teoreticky po stažení mělo umožnit promítnutí konkrétního nastavení vozu (polohy sedadel, pozice volantu, map, regenerativního brzdění a mnoho dalšího) do vozu nového, případně půjčeného. Musk k této záležitosti, která by se aktivovala po přihlášení dotyčného, dodává, že „jakákoliv Tesla se automaticky stane vaší Teslou“.

adobe

Přečtěte si takéVývojáři Googlu vytvořili algoritmus, který z fotek automaticky odstraňuje vodoznakyVývojáři Googlu vytvořili algoritmus, který z fotek automaticky odstraňuje vodoznaky

Nyní je otázkou, jak bude tato inovace využitelná v praxi. Přeci jen neexistuje tolik majitelů, kteří by svou Teslu měnili tak často, aby jim tato funkcionalita přišla natolik potřebná. Nicméně podobné situace mohou nastat, jako například při vypůjčení vozidla nebo využití v rostoucím trendu ride sharingu.

model3

Tesla Model 3

Každopádně je zajímavé sledovat, kam se automobilový průmysl posouvá. Možnost specifického nastavení vlastního řidičského profilu, který bude uložen na cloudovém úložišti, může být využívána poměrně široce, především však naznačuje, že budoucnost se ukrývá v ride sharingu, nikoliv čistě ve vlastnění vozu jedním majitelem.

Foto: Tesla

Diskuze (0)

Novinka

Anonym