Tato česká aplikace vám po načtení čárového kódu řekne, zda kosmetika obsahuje škodlivé látky

Filip HouskaFilip Houska

greenscan_082717x1
0Zobrazit komentáře

Na trhu se v dnešní době vyskytuje nepřeberné množství různých kosmetických produktů, které začínají u běžných šampónů na vlasy a sprchových gelů a končí u vyživujících pleťových masek či všemožných peelingových prostředků. S takto širokým sortimentem však roste šance, že zákazník narazí na zdraví závadné složení, a právě na tuto problematiku se zaměřuje aplikace GreenScan.

grandpa

Přečtěte si takéBrandpa je platforma, která vám pomůže s nákupem prémiové domény pro váš startupBrandpa je platforma, která vám pomůže s nákupem prémiové domény pro váš startup

Aplikace, za kterou stojí tým Žanety Havírové, je zatím ve fázi crowdfundingu, kdy se na platformě Hithit snaží vybrat částku ve výši 270 tisíc korun (aktuálně 171 700 Kč od 307 lidí), má fungovat poměrně přímočaře – po naskenování čárového kódu příslušného drogistického produktu (nebo vypsání přesného názvu) by se mělo objevit složení a indikátory, zdali daná věc neobsahuje zdraví škodlivou látku, případně co tato látka může způsobovat.

greenscan_082617x2

V případě, že složení není optimální, navrhne GreenScan kvalitnější alternativy, a to rovnou podle přednastavených preferencí uživatele. Pokud je například dotyčný alergický na jahody, má suchou pokožku a preferuje přípravky netestované na zvířatech, stačí podle těchto údajů upravit vyhledávání a následně mu vyjedou produkty splňující tyto požadavky. GreenScan má také umožňovat ukládání vybraných výrobků nebo rovnou jejich nákup.

Startup mimo jiné uvádí, že informace o jednotlivých složkách čerpá z databází mezinárodních chemických institucí a následně je konzultuje s experty z oboru.

Další meta: jídlo a oblečení

Produkt stejnojmenného českého startupu by se měl v další fázi vývoje zaměřovat i na potravinářský a oděvní segment, ve kterém chce aplikovat podobné principy, jakými disponuje, respektive bude disponovat, aktuální verze.

greenscan_082817x2

Tým GreenScan

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym