Tato aplikace dokáže téměř v reálném čase překládat mluvenou konverzaci do 38 jazyků

converse
0Zobrazit komentáře

Rakouská společnost iTranslate, která provozuje již od roku 2009 jednu z předních aplikací pro překlad do 90 různých jazyků, si během let získala přes 60 milionů stažení a pravidelně její stejnojmennou aplikaci využívá přes 5 milionů uživatelů měsíčně. Před 2 dny se navíc rozhodla pro další experiment s názvem iTranslate Converse.

Converse dokáže v rámci jednoduchého rozhraní mobilní aplikace překládat mluvené slovo v takřka reálném čase a to mezi 38 jazyky, včetně češtiny nebo slovenštiny, s vysokou přesností. Po stažení aplikace si stačí vybrat dva jazyky, mezi kterými překládáte a aplikace sama při mluvení pozná, o jaký jazyk se jedná – pro překlad stačí jen podržet prst na obrazovce a mluvit.

alert-4

Přečtěte si takéČeské startupové studio U+ vytvořilo v USA aplikaci, která čtenářům dodá díky umělé inteligenci obsah na míruČeské startupové studio U+ vytvořilo v USA aplikaci, která čtenářům dodá díky umělé inteligenci obsah na míru

Mimo překladu jako takového jsou k dispozici také přepisy celé konverzace, takže si například v zahraničí po zeptání se na cestu můžete znovu projít detaily. Appka, jenž je momentálně dostupná pouze pro iOS, nabízí jak bezplatný přístup, tak premium členství, u kterého zmizí reklamy, zpřístupní se neomezený počet překladů a zmíněné přepisy či prémiové funkce ostatních aplikací. Premium vychází na 4,99 dolarů měsíčně, při předplacení na rok dopředu pak 3,33 dolarů za měsíc.

conversescreens

Hned při pohledu na veškeré funkce se nabízí otázka, proč vlastně využívat Converse oproti například Google Translate, který je zcela zdarma a mimo textového i hlasového překladu nabízí také překládání textu v reálném času při namíření fotoaparátem. Kvalita překladů je u obou aplikací jiná, někde funguje lépe čeština, někde je tomu zase naopak, nicméně momentálně je tím největším rozdílem asi podpora většího počtu jazyků pro hlasový překlad nebo přepis celé konverzace.

dashpro

Firma se v minulosti spojila se startupem Bragi, díky čemuž nabídla propojení překladů se speciálním sluchátkem, které nahrává konverzaci v reálném prostředí a rovnou překládá uživateli do ucha. Cena takového sluchátka je nastavena na 329 dolarů a nabízí až 30 hodinovou výdrž na jedno nabití.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym