Takto vypadá nový design Skypu, který je nyní v beta verzi dostupný na Windows a Mac OS

Filip HouskaFilip Houska

skypepr
0Zobrazit komentáře

Svého času velice oblíbená komunikační služba pod hlavičkou Microsoftu, Skype, nově přichází i na desktopové rozhraní v kabátku, který definovala mobilní verze letos v červnu. I když se nejedná o žádné překvapení, jelikož to bylo avizováno, tak teprve teď dostává širší veřejnost přístup pro zkoumání nových funkcionalit.

Nová generace aplikace Skype, která na počítače promítá některé funkce a vlastnosti redesignované mobilní varianty, zatím není připravena pro masové spuštění a je určena pouze pro testery na systémech Mac a „starších“ verzích Windows (uživatelům Windows 10 již byla zpřístupněna v červenci). Proto také označení Skype Preview.

soundcloud_berlin_nove_2

Přečtěte si takéSoundCloud po velkých problémech získává rekordní investici ve výši 169 milionů dolarů a mění CEOSoundCloud po velkých problémech získává rekordní investici ve výši 169 milionů dolarů a mění CEO

Samotný mluvčí Skypu v oficiálním vyjádření zmiňuje, že služba ještě nefunguje tak, jak by měla, a vyzývá testery, kteří si mohou obměněnou službu ihned stáhnout na základě členství v programu Skype Insider, k poskytování zpětné vazby.

Feedback by se měl vztahovat nejen na případné chyby, ale především na nové funkce, které služba s 300 miliony uživateli přináší. Například notifikační panel, ze kterého lze kontrovat označení (takzvané mentions) a emoji reakce na jednotlivé zprávy, nová mediální galerie pro pohodlnější vyhledávání zaslaných dokumentů, fotek a sdílených odkazů v konverzacích a renovované rozhraní pro skupinové videohovory. Naopak chybí Highlights, krátká kreativní videa se sedmidenní expirací.

skype_081717_x2
skype_081717_x1
skype_081717_x3

Skype Preview je možné stahovat zde jako samostatnou aplikaci. Prozatím není dostupná jako součást Microsoft Storu pro Windows 10.

Foto: Skype Blogs

Diskuze (0)

Novinka

Anonym