Škoda má nového šéfdesignéra. Jozefa Kabaně nahradí Oliver Stefani

Michal PtáčekMichal Ptáček

skoda1
0Zobrazit komentáře

Je tomu přibližně 6 měsíců od doby, co jsme vás informovali o nečekaném odchodu slovenského designéra Jozefa Kabaně z postu šéfdesignéra automobilky Škoda. Kabaň, který se ve Škodovce podílel na designu modelů Škoda Octavia, Škoda Fabia, Škoda Superb nebo Škoda Kodiaq, se totiž rozhodl pro novou výzvu a zamířil do konkurenční automobilky BMW, kde na podzim tohoto roku oficiálně nastoupí.

kaban

Přečtěte si takéSlovenský designér Jozef Kabaň se stává šéfdesignérem BMWSlovenský designér Jozef Kabaň se stává šéfdesignérem BMW

Škoda se tak po jeho odchodu snažila najít adekvátní náhradu a nyní po několika měsících se konečně zadařilo a to dle očekávaní přímo ve vlastním koncernu. Novým šéfdesignérem, jak informuje iDNES, se totiž stává třiapadesátiletý Němec Oliver Stefani (foto nahoře), který zatím strávil celou svoji kariéru právě ve Volkswagenu, kde v posledních 11 letech působil jako vedoucí designu exteriéru.

„S Oliverem Stefanim nyní zahajujeme další fázi rozvoje. Naše auta navrhne a povede do éry digitalizace a elektrifikace výroby vozů ještě emocionálněji,“ komentuje pro iDNES předseda představenstva Škody Bernhard Maier.

kaban

Slovenský designér Jozef Kabaň nastoupí na podzim do BMW

Absolvent studia designu v Braunschweigu a v Pasadeně v Kalifornii, který u Volkswagenu pracoval už od roku 1992, se v minulosti podílel například na vývoji automobilů Up!, Polo, Jetta, Tiguan, či současných generací modelů Golf nebo Passat, zároveň však ale také působil v Seatu nebo Audi. Nyní jeho rukou, která by se měla vydat dle expertů spíše směrem evoluce než revoluce, projde právě Škoda.

Do funkce pak Stefani oficiálně nastoupí 1. zaří.

skoda

foto: Škoda Auto

Diskuze (0)

Novinka

Anonym