Apple chystá Apple Watch, které bude možné kompletně používat bez nutnosti nosit s sebou iPhone

Filip HouskaFilip Houska

apple-1
0Zobrazit komentáře

K vývojářům se nedopatřením dostal utajovaný firmware chytrého reproduktoru HomePod, který byl představen v červnu na WWDC, a od tohoto momentu se technologické weby a sociální sítě plní zajímavými informacemi, jež naznačují (či přímo potvrzují) výbavu a design očekávaných produktů.

To největší odhalení se patrně týká nové, jubilejní generace iPhonu, který by se mohl odemykat snímáním obličeje a měl by mít displej takřka přes celé tělo. Nové úniky také napovídají o tom, že ono snímání obličeje by mělo fungovat i v situaci, kdy bude telefon položen na stole a uživatel k němu nebude přímo natočen.

faradayfactory

Přečtěte si takéKonkurent Tesly, Faraday Future, podepsal smlouvu na pozemek k výstavbě zcela nové továrnyKonkurent Tesly, Faraday Future, podepsal smlouvu na pozemek k výstavbě zcela nové továrny

Změny se však týkají i dalších zařízení, které by si výraznější změnu bezesporu zasloužily…

Apple Watch s integrovaným LTE modemem

I přes situaci, že trh s chytrými hodinkami upadá, Apple Watch rostou, což potvrzují nejnovější zprávy, které hovoří až o 50procentním zvýšením prodejů oproti minulému roku. A lze očekávat, že porostou i nadále.

Apple své chytré hodinky hodlá vybavit čipem LTE a chce vsadit na svobodu využívání internetového připojení bez nutnosti mít s sebou iPhone (jako tomu je doposud). Tuto informaci do světa vypustil Mark Gurman ze serveru Bloomberg, který je v odhadech týkající se jablečného světa poměrně přesný. Ten se odkazuje na „lidi z Applu“ a dodává, že modemy bude dodávat Intel.

I když Gurman patrně neprohraboval kód HomePodu, tak byla jeho prognóza částečně potvrzena Jeffreyem Grossmanem, který v kódu byl. Ten na svém Twitteru zveřejnil screen dvou řádků, jež o integraci SIM karty pojednávají.

Apple TV s podporou 4K

Mezi další novinkou, která byla z kódu vypátrána, je podpora vysokého rozlišení 4K u Apple TV. Tento prvek jablečnému set-top boxu doposud chyběl a řada televizních příznivců po něm již dlouhé roky hlasitě volala, a to především proto, že konkurence 4K dávno podporovala. Potěšeni tak mohou být například diváci Netflixu, který ve 4K streamuje, nebo jedinci spoléhající na iTunes. Tam se totiž filmy v tomto rozlišení začaly již objevovat, což může tuto integraci potvrzovat.

Foto: Apple Newsroom

Diskuze (0)

Novinka

Anonym