Minipivovar Zvíkov míří na crowdfundingový portál Fundlift.cz, kde poptává 2,5 milionů Kč

Filip HouskaFilip Houska

zvyk
0Zobrazit komentáře

Oblíbený minipivovar z jižních Čech, Zvíkov, který vedle piva nabízí i ubytování, restauraci a wellness centrum, zahájil další kampaň na crowdfundingovém portálu Fundlift. Nyní chce vybrat částku v minimální výši 2,5 milionů korun na modernizaci svých prostor.

Investorům za poskytnutí této sumy, která byla v průběhu kampaně navýšena o jeden milion korun, nabízí dluhopisy s 6% roční úrokovou sazbou a k tomu procento v pivu. Od spuštění kolem dnešní 17. hodiny se do během prvních hodin stihlo vybrat 1 648 201 Kč od 43 investorů, což je na české poměry pozoruhodné tempo, které patrně stálo za zmíněným navýšením.

flat

Přečtěte si takéBrněnský startup Flatio expandoval do BerlínaBrněnský startup Flatio expandoval do Berlína

Vybraná částka má sloužit ke zrenovování pokojů v hlavní budově, které jsou podle vyjádření pivovaru vybaveny věcmi staršími než 10 let. Obecně by pak zmíněných 2,5 milionu mohlo sloužit k celkovému vylepšení nabízených služeb restauračního a wellness charakteru.

Návrat po úspěchu z minulého roku

Pivovarský dvůr Zvíkov spustil svou první kampaň na Fundliftu v roce 2016, díky které vybral od 175 investorů okolo 4,5 milionů korun. Ty posloužily ke kompletní výstavbě wellness areálu a modernizaci kuchyně. Vedle materiálních věcí si Zvíkov získal i popularitu mezi občany, která se odvíjela nejen od turisticky zajímavé lokality v jižních Čechách, ale pochopitelně i od nabízených piv.

Ta vyhrála několik cen, například 1. místo v soutěži Jarní cena českých sládků 2017 za Zvíkovského Raráška, stejné umístění v soutěži mezi minipivovary Pivex 2016 nebo čtyři další ocenění v roce 2015, díky nimž se Zvíkov stal nejúspěšnějším pivovarem.

Kampaň najdete zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym