Light Phone: designový telefon, který umí pouze telefonovat

Michal PtáčekMichal Ptáček

lightphone
0Zobrazit komentáře

V dnešní době smartphonů, které technicky zvládnou v podstatě totožné věci jako osobní počítače, si lidé zvykli díky možnosti být neustále na příjmu, vyřídit si pracovní email, prohlédnout Instagram, přehrát video nebo zahrát oblíbenou hru, v podstatě otroky svých zařízení. A přesně to si uvědomují i tvůrci telefonu Light Phone, kteří si proto dali za cíl vytvořit „zen“ telefon, který narozdíl od svého iPhonu/Samsungu budete používat co nejméně.

pubtran_073117_mp

Přečtěte si takéSeznam.cz spustil pro iPhone své jízdní řády s integrací služby Mapy.czSeznam.cz spustil pro iPhone své jízdní řády s integrací služby Mapy.cz

Designový Light Phone je totiž vybaven jednoduchým displejem a jediná funkce, kterou zvládne, je telefonování a uložení 9 předvolených telefonních čísel do paměti.

Light Phone má totiž dle tvůrců sloužit především jako váš druhý telefon, který byste sebou měli nosit například na sport, do baru nebo na večeři, zkrátka využívat ho během situací, kdy se chcete věnovat dění kolem a nebýt v zajetí notifikací a sociálních sítí. Díky tomu tak telefon využívá vaše primární telefonní číslo, což zvládá díky speciální nano simkartě, která je součástí balení a jejímu napojení na cloudovou platformu (nastavení probíhá přes přiloženou aplikaci)

lightphone-2

Celý projekt, který už před 2 lety zamířil na Kickstarter, momentálně prochází kampaní na portálu Republic (partnerský web investorského webu Angelist), který uživatelům umožňuje formou crowdfundingu investovat do zajímavých projektů. A je vidět, ze záměr se podařil, jelikož tvůrci už cíl kampaně překonali o 200%, když prozatím vybrali 72,758 dolarů (v přepočtu cca 1,6 milionů Kč) od 136 investorů, s tím, že do konce kampaně schází ještě 19 dní. Minimální výše investice je v tomto případě 500 dolarů, za kterou jako investor získáte podíl v projektu a samotný telefon v hodnotě cca 150 dolarů.

Výrobu samotného zařízení, jehož baterie vydrží ve standby režimu v provozu okolo 2-4 dnů, má pak na svědomí taiwanský Foxconn, který mimochodem stojí i za výrobou iPhonů.

Kampaň najdete zde.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym