Kultovní český výrobce kol Favorit získal 70 milionů Kč od investiční společnosti C2H Michala Mičky

Filip HouskaFilip Houska

galovic-micka-kucera_080817_mp
0Zobrazit komentáře

Investiční firma C2H (Capital to Human), kterou vede Michal Mička, nově vstoupila do ikonické české cyklofirmy, jejíž vznik se datuje až k roku 1922. Tou není nikdo jiný než původem rokycanský Favorit, který se za posledních šest let snaží prodrat zpět na vrchol.

Společnost C2H, jejíž součástí je i INCOMMING ventures investující do ecommerce internetových projektů, poskytla tomuto legendárnímu výrobci cyklistických kol investici ve výši 70 milionů korun. Ta by měla sloužit především pro zahraniční expanzi, navýšení výrobních kapacit, s čímž se pojí i najmutí nových zaměstnanců, a vývoj nových technologií.

Michal Mička 2

Přečtěte si takéMichal Mička z INCOMMING Ventures: Do konce roku chceme do startupů proinvestovat dalších 50 milionůMichal Mička z INCOMMING Ventures: Do konce roku chceme do startupů proinvestovat dalších 50 milionů

„Jsme velmi rádi, že můžeme oznámit vstup do tohoto projektu. Své investice si vybíráme velmi pečlivě a jsme přesvědčeni, že Favoritu pomůžeme nejen v rozvoji, ale také v cestě na vrchol, kam jednoznačně patří. Preferuji investice do kvalitních českých projektů a ve Favoritu vidím Apple mezi koly. Navíc je pro mě velmi důležité, kdo za projektem stojí. Richard má neskutečný tah na branku a je prototypem člověka, který se nikdy nevzdává a jde si za svým cílem,” komentuje celou situaci Mička, majitel C2H, který bude na chod dohlížet z pozice člena dozorčí rady.

Mička se zároveň stává i 30procentním vlastníkem a spolu s Richardem Galovičem, jenž drží majoritní 63% podíl, a Martinem Hrdinou z Grindon Invest (7 %) pokrývají celou firmu. Ta má díky investorům ambice prorazit i na zahraniční trh, konkrétně v USA a na západu Evropy, kde chce za rok vybudovat pět nových poboček.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym