Konkurent Tesly, Faraday Future, podepsal smlouvu na pozemek k výstavbě zcela nové továrny

faradayfactory
0Zobrazit komentáře

Faraday Future, kdysi jeden z nejnadějnějších konkurentů Tesly na poli elektromobilů, se snaží za každou cenu udržet na trhu a i přes spoustu problémů v posledních letech chce dokončit výstavbu továrny, začít s produkcí automobilů a doručit je prvním zákazníkům. Tomu po mnoha posledních krocích věřil málokdo, ale Faraday Future pochybnosti opět vyvrací.

Po dlouhodobých plánech s výstavbou továrny za miliardu dolarů v Nevadě, kde měla firma, stejně jako Tesla, obdržet daňové zvýhodnění, jenž nevyšly a sešlo z nich, přichází Faraday Future s podpisem smlouvy o pronájmu nové plochy. Na pozemku o velikosti 92 903 metrů čtverečních v kalifornském Hanfordu (kousek od Tesly ve Fresnu) chce firma do konce roku 2018 vyrobit první kusy představeného modelu FF 91, jehož cena se bude pohybovat mezi 200-300 tisíci dolary.

reddit

Přečtěte si takéSociální síť Reddit získává 200 milionů dolarů a po letech plánuje kompletní změnu designuSociální síť Reddit získává 200 milionů dolarů a po letech plánuje kompletní změnu designu

Jediným problémem před realizací těchto smělých plánů jsou ovšem stále finance. Startup jednoduše nedisponuje prostředky, které by dokázaly pokrýt zhruba miliardové náklady spojené se samotnou továrnou. Nedávno tak firma dala jako jistinu pro nový 14 milionový úvěr svoje ústředí v Los Angeles a stále hledá investory, jenž se připojí k její vizi.

ff91

Jak ovšem celá situace kolem Faraday Future dopadne, na to si budeme muset počkat. Dle serveru Business Insider se ovšem někteří investoři již vyjádřili, že firmu, v případě, že posune plány s továrnou na další úroveň, finančně podpoří.

Foto: Faraday Future

Diskuze (0)

Novinka

Anonym