HBO nechtěně vypustilo na internet zatím neodvysílanou epizodu seriálu Hra o trůny

got3
0Zobrazit komentáře

Každý, kdo sledoval poslední dění kolem HBO, které potkal nepříjemný únik takřka 1,5 TB dat, asi tuší, že dříve či později muselo přijít na akci ze strany hackerů, kteří požadovali 250 tisíc dolarů v Bitcoinech za to, že žádná data nepublikují. Ještě než se něco událo se ovšem stalo terčem takového neštěstí samo HBO, které nechtěně vypustilo epizodu, jenž má být odvysílána až tuto neděli.

Takový kousek se podařilo zaměstnancům španělské pobočky HBO, kteří nechtěně odvysílali novou epizodu přímo na oficiálním kanálu. Toho si samozřejmě okamžitě všimli internetoví uživatelé a začali jednat – video tak nyní koluje na torrentech a jiných download serverech a čeští fanoušci mezi překladateli k němu již stihli přiložit i titulky.

fbmarketplacec

Přečtěte si takéFacebook spustil v Česku Marketplace, vlastní tržiště na prodej mezi uživateliFacebook spustil v Česku Marketplace, vlastní tržiště na prodej mezi uživateli

Podobný problém se stal již nedávno, když jeden z partnerů HBO, Star India, zveřejnil v předstihu čtvrtou epizodu zatím poslední, sedmé série. Ještě před vysíláním páté série se v minulosti americká televizní společnost potýkala s únikem čtyř prvních epizod, které se dostaly na internet po zaslání některým médiím.

got2

foto: HBO

HBO připravuje desetidílný prequel s názvem House of Dragon

HBO pro server TheVerge potvrdilo, že únik v žádném případě nesouvisí s hackerským útokem a jde pouze o interní chybu. Poslední série nutno říct trhá rekordy, ať už ve sledovanosti nebo právě v počtu ilegálně stažených epizod, jejich číslo přesáhlo již 90 milionů.

Foto: HBO

Diskuze (0)

Novinka

Anonym