Google údajně v loňském roce nabídl za akvizici Snapchatu neuvěřitelných 30 miliard dolarů

snapchat
0Zobrazit komentáře

Jedna z největších společností světa, Google, která absolutně dominuje na poli vyhledávání, má jeden menší problém, který ji trápí již mnoho let po mnoha akvizicích a nových projektech. Většina z nich totiž prozatím příliš neuspěla nebo stagnuje, ať už to byla vlastní sociální síť Google+, dlouhodobé ztráty v případě YouTube a nebo Nest, jenž během 3 let od původní akvizice za 3,2 miliard dolarů nezvládl vytyčené cíle.

Tak nebo tak, Google má díky svojí technologii a úspěších na mnoha jiných stranách, slušnou zásobu hotovosti, se kterou si během let koupil již mnoho firem, technologií a talentovaných zaměstnanců. O něco podobného se snažil i v případě Twitteru, jehož hodnota se v době spekulace o prodeji pohybovala mezi 20-30 miliardami dolarů – Google ovšem nakonec odstoupil.

pubtran_073117_mp

Přečtěte si takéSeznam.cz spustil pro iPhone své jízdní řády s integrací služby Mapy.czSeznam.cz spustil pro iPhone své jízdní řády s integrací služby Mapy.cz

V posledních dnech navíc vyšly na povrch další spekulace o tom, že se Google pokusil o nákup sociální sítě Snapchat, a to za úctyhodných 30 miliard dolarů, tedy více než 657,5 miliardy korun. Spoluzakladatel Snapchatu, Evan Spiegel, ovšem nabídku odmítl, stejně jako kdysi odmítl třímiliardovou nabídku Facebooku.

spiegel

Spoluzakladatel Snapchatu, Evan Spiegel.

To bylo ještě v době, kdy byl Snapchat samostatnou firmou před IPO, nyní již spadá pod novou entitu s názvem Snap Inc. a obchoduje se veřejně na burze. V době, kdy IPO Snapchatu přišlo, měla firma hodnotu přibližně 25 miliard dolarů, během posledních 2 měsíců ale spadla na méně než polovinu. Spekulace o akvizici Googlem Snapchatu během včerejška ovšem pomohly o několik procent nahoru.

Dle serveru BusinessInsider Google podobné spekulace odmítá komentovat a Snapchat je naopak popírá.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym