Google chystá v Krakově největší evropskou vývojářskou akci Google Developer Days

Filip HouskaFilip Houska

Polský Krakov se připravuje na významnou vývojářskou událost, kterou pořádá samotný Google. Dvoudenní akce pod názvem Google Developer Days (GDD Europe), jež startuje 5. září v kongresovém centru ICE Krakow, má být největším vývojářským eventem v regionu a slibuje nejen bohatý program se zaměřením na moderní technologie, ale i vystoupení klíčových speakerů, kteří se podělí o zkušenosti nasbírané z druhé nejhodnotnější firmy světa.

V rámci programu, jehož plný výčet je k dispozici na oficiálních stránkách konference, se bude klást zvýšený důraz především na technologie v oblasti strojového učení s TensorFlow a techniky Progressive Web App nebo na metody ve vývoji aplikací s Asistentem. Své místo zde bude mít i sféra programování IoT zařízení s využitím operačního systému Android a řada až 40 dalších seminářů vedených zkušenými lektory, které budou i živě streamovány.

rapidm

Přečtěte si takéMartin Šťáva a David Drobík z STRV: o náš nový projekt Rapid.io se zajímal i Peter ThielMartin Šťáva a David Drobík z STRV: o náš nový projekt Rapid.io se zajímal i Peter Thiel

O chod konference se bude vedle organizačního týmu starat i početné seskupení Google I/O řečníků. Účastníci se mohou těšit například na Behshada Behzadiho, ředitele inženýringu, Jasona Tituse, viceprezidenta pro produktový vývoj, nebo manažerku pro program Chrome Tal Oppenheimerovou. Profily všech vystupujících jsou k dispozici zde.

gdd2

Networking a rozhovory s inženýry z Googlu

Součástí GDD Europe bude i možnost účasti na tutoriálech Codelabs, díky kterým se lze blíže seznámit s produkty Googlu, nechat si ohodnotit webové stránky či mobilní aplikace v sekci Review Clinics nebo poznat v rámci Ask X samotné inženýry, s nimiž lze navázat individuální rozhovory. Vedle toho lze využít příležitosti networkingu s vývojáři ze středoevropského a východoevropského regionu (CEE), kterých by vzhledem k lokalitě měl dorazit velký počet.

Vstupenka zajišťuje z ČR dopravu zdarma

Vstupenky na jednu z největších vývojářských konferencí v Evropě, která je vůbec poprvé nejblíže České republice, jsou stále k mání. V ceně 250 dolarů, tedy přibližně 5 500 Kč, je vedle účasti na všech panelech a after party zahrnuta i zpáteční doprava zdarma službou FlixBus. Bližší informace o registraci a veškerých podmínkách jsou k dispozici ve webové FAQ sekci.

gdd