Brněnský startup Flatio expandoval do Berlína

redakceredakce

flat
0Zobrazit komentáře

Český realitní startup Flatio, který se zaměřuje na zprostředkování střednědobých pronájmů, díky čemuž umožňuje lidem pronajmout si byt například pouze na dobu 2 měsíců, míří na další trh. Flatio, který založil Radim Rezek, a ve kterém se angažuje investiční společnost Enern či INCOMMING Ventures, stojící investičně za projekty jako Slevomat nebo Rohlik.cz, totiž míří do Berlína, který se po Praze, Brně, Ostravě, Bratislavě a Vídni stává šestým městem, kde projekt působí.

slevomat2

Přečtěte si takéSlevomat míří do prodeje. Cena se vyšplhá až na 1,5 miliardy korunSlevomat míří do prodeje. Cena se vyšplhá až na 1,5 miliardy korun

Hlavní výzvou pak dle tvůrců bylo v tomto případě především zvládnout otázku zákonné regulace, která je v případě pronajímání bytů v této německé metropoli výrazně přísnější než na dosavadních trzích. Ostatně například americké služby Uber nebo Airbnb, který byly v Berlíně několikrát zakázány či omezeny, by mohly vyprávět.

„Zkušenosti z Rakouska, Slovenska a České republiky nám ukazují, že zájem o střednědobé bydlení je enormní. Od loňského května se nám podařilo v pěti městech – Vídni, Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě – zprostředkovat na 33 tisíc nocí. Od Berlína si slibujeme rychlý růst. Přece jenom se jedná o kosmo-politní město, plné korporací, startupů, digitálních nomádů a studentů,“ komentuje vstup na trh Radim Rezek, zakladatel a CEO Flatio.

flat

Flatio v Berlíně

„Již první den, co jsme zveřejnili nabídku, jsme dostali první rezervace. Věříme, že Berlín brzy dožene Prahu a stane se naším hlavním městem s největší poptávkou. Nejvíce sázíme na nadnárodní korporace, pro které máme připravené řešení Flatio For Business umožňující platbu na fakturu a jednoduchý přehled všech smluv na jednom místě,“ dodává Rezek

flat1

Diskuze (0)

Novinka

Anonym