UPRIGHT: zařízení, díky kterému se odnaučíte hrbit při práci na počítači nebo při chůzi

uprightgo
0Zobrazit komentáře

I přesto, že za poslední dekádu pokročila medicína mílovými kroky kupředu, stále si tak trochu nevíme rady, co s bolestí zad. Je spousta způsobů, jak bolesti předcházet, ale dokud opravdu nepřijde, většina lidí nebere takové rady moc vážně. Jakmile se ale objeví, bývá často pozdě a přes různé rehabilitace či pohyb se bolest stejně znovu vrací.

Mnoho z takových problémů pochází ze sedavé práce u stolu, kde je většina lidí posazena nesprávně, hrbit se a v dlouhodobém horizontu si tak postupně ničí záda a bolest začíná vnímat. Izraelský startup UPRIGHT na to má vlastní řešení v podobě malého zařízení, které se připevní na spodní nebo horní část zad a polohu, ve které uživatelé sedí, hlídá a upozorňuje na ni.

jakub-havrlant

Přečtěte si takéMall Group Jakuba Havrlanta koupí za přibližně 150 milionů 75 % v e-shopu Kosik.czMall Group Jakuba Havrlanta koupí za přibližně 150 milionů 75 % v e-shopu Kosik.cz

Pokud tak sedíte nesprávně, UPRIGHT zareaguje jemnou vibrací, která naznačuje, že se máte vrátit zpět do správné polohy. Vše je navíc propojeno s mobilním zařízením, takže lze sledovat podrobné statistiky o tom, co vás vede k hrbení, jak dlouho jste seděli správně nebo si nastavit vlastní cíle. Podle startupu je většina lidí schopna sedět rovně i již za přibližně 2-3 týdny.

case

V prodeji je momentálně UPRIGHT Pro za 129,95 dolarů, tedy asi 2975 korun, které se napájí za pomocí USB kabelu – zhruba 45 minut nabíjení stačí k užití na 8-10 hodin. Startup ovšem nedávno vyrazil i na Kickstarter, kde v kampani s novým zařízením UPRIGHT Go, které má být levnější a kompaktnější, vybral 1,1 milionu dolarů od 13 350 přispěvatelů.

uprightapp

V rámci předobjednávek se UPRIGHT Go prodává za 79 dolarů, respektive 1808 korun a doručení se předpokládá na 17. září letošního roku. Novinka v balení obsahuje 5 znovu použitelných náplastí, pouzdro a napájecí kabel. Startup si je natolik jistý, že uživatelé zpozorují jasné výsledky, že na všechna zařízení dává měsíční garanci vrácení peněz.

Rubriku Startupy podporujíjt-retina

Diskuze (0)

Novinka

Anonym