Tvůrci nové kryptoměny Tezos vybrali rekordních 232 milionů dolarů

tez

Původní web Tezos, zobrazující množství vybraných prostředků

0Zobrazit komentáře

Podobně jako u IPO (první veřejné nabídky akcií firem), se i u ICO, tedy prvotní možnosti investice do nové kryptoměny, netrpělivě očekává, co se bude dít v několika příštích týdnech a měsících. Podle mnohých jsou totiž kryptoměny značně volatilní, z velké části anonymní a nijak neregulované, takže se jejich vývoj dá odhadnout jen velmi neurčitě.

I přesto je jich ale v oběhu již takřka tisíc a vznikají další. U jejich prvotní nabídky prozatím držel rekord EOS, který vybral během 5 dní 185 milionů dolarů v měně Ethereum. Ten byl ovšem nyní překonám novým projektem s názvem Tezos, který jako jeden z mála neměl žádný limit na maximální vybranou částku a proto se mu podařilo pokořit hranici 232 milionů dolarů.

sound

Přečtěte si takéSoundCloud propouští 40 procent zaměstnanců a zavírá kanceláře v San Franciscu a LondýněSoundCloud propouští 40 procent zaměstnanců a zavírá kanceláře v San Franciscu a Londýně

Konkrétně Tezos vybral 65 631 Bitcoinů a 361 122 Ethereum, což ukazuje na fakt, kolik investorů je schopno podpořit nové projekty decentralizované měny, bez toho, aby mělo jakoukoliv jistotu jejich budoucnosti. Většina ICO totiž obohacuje především jejich zakladatele, Tezos ovšem slibuje, že na to jde jinak a že o jeho budoucím vývoji budou rozhodovat sami investoři.

Za pomocí ICO se podařilo celkově vybrat do nových kryptoměn již přes jednu miliardu dolarů a zájem neustále roste, byť se momentálně trochu stabilizuje trh a cena dvou dominantních měn, Bitcoinu a Ethereum, mírně poklesla. Mezi obavami je i rostoucí zájem vládních organizací, které se snaží o regulaci.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym