SharyGo: český startup, který nabízí online platformu pro sdílení věcí mezi lidmi

Jiří SvobodaJiří Svoboda

sharygo
0Zobrazit komentáře

Trend jménem sdílená ekonomika zažívá zlatý věk a tak se do něj snaží podnikatelé překlopit značnou část činností z každodenního života. Stejně jako Airbnb ubytování, Uber dopravu, Zonky finance, či SuperSoused služby se chce nová služba SharyGo tímto revolučním způsobem angažovat v oblasti půjčování věcí – činnosti, co už je mezi sousedy a známými ostatně staletí.

Stejně jako u všech výše zmiňovaných se jedná o internetovou platformu, která spojuje dvě skupiny lidí, v tomto případě ty, kteří chtějí něco půjčit a ty, kteří mají doma nevyužívanou věc. SharyGo funguje přibližně měsíc a uvádí, že má aktuálně stovky aktivních uživatelů a v nabídce přes 200 položek, do září by jich však mělo být až desetkrát tolik.

Android_redesign2

Přečtěte si takéAir Bank redesignovalo svou mobilní aplikaci, do které přidá podporu Touch IDAir Bank redesignovalo svou mobilní aplikaci, do které přidá podporu Touch ID

Mezi nabízené předměty se řadí například elektronika, sportovní vybavení, potřeby pro dům a zahradu či cestování a společenské akce. Záběr je poměrně široký, třeba gril je možno mít už od sedmdesáti korun na den, početné zastoupení však má i kategorie SmartToys, kde jsou drony už od 50 korun na den. Startup slibuje, že výpůjčka přes jeho platformu je až o polovinu levnější než ve standardních půjčovnách.

Dan E. (1)

Zakladatel a CEO SharyGo, Dan Erlebach

Když věc potřebuji čtyřikrát do roka, proč bych si ji kupoval. Je to stejné jako když sháníte stan nebo GoPro na výlet, aparaturu či projektor na akci, motorovou pilu na zahradu a ptáte se kamarádů. A pokud mně jako majiteli tyto věci leží doma, proč bych je nepůjčil a nevydělal si tak,” komentuje záměr Dan Erlebach, zakladatel SharyGo.

Zaslanou žádost o vypůjčení může vlastník schválit do 24 hodin. SharyGo se pak postará o bezpečnost celého procesu, například tím, že u každého předmětu, jehož půjčovné přesahuje deset tisíc korun požaduje doklad totožnosti uživatele. Do budoucna chce startup řešit i pojištění předmětů či lokální zástupce, kteří budou uživatelům osobně k dispozici.

SharyGo (1)

Diskuze (0)

Novinka

Anonym