Podívejte se na úplně první vyrobený kus Tesla Modelu 3, který bude doručen zákazníkovi

model3
0Zobrazit komentáře

V pátek se na výrobní lince automobilky Tesla v její kalifornské továrně rozběhla produkce nového Modelu 3, který má být tou dosud nejlevnější variantou luxusního Modelu S, s cenovkou začínající již na 35 tisících dolarech. Tesla by chtěla již koncem roku produkovat přibližně 5000 nových vozů týdně.

V souvislosti s tím se začali investoři trochu obávat, zda bude automobilka schopna poptávku pokrýt a proto na burze klesla hodnota akcií a celé firmy zhruba o pětinu. Při stávajícím tempu se totiž zákazníci, kteří si Model 3 předobjednali, dočkají auta většinou až koncem roku nebo v průběhu první poloviny roku 2018. Noví zákazníci si počkají do druhé poloviny 2019.

bithumbx

Přečtěte si takéČtvrtá největší směnárna kryptoměn, Bithumb, byla hacknuta. Škody jdou do milionů dolarůČtvrtá největší směnárna kryptoměn, Bithumb, byla hacknuta. Škody jdou do milionů dolarů

Úplně první vyrobený kus jsme mohli díky Muskovi a jeho účtu na Twitteru vidět již během včerejšího dne – původně byl určen zákazníkovi, ten ho ale věnoval Elonu Muskovi jako dárek k narozeninám. Od posledních viděných konceptů už se černý vůz na 19″ kolech zásadně neliší, byť nebyl k vidění interiér nebo bližší detaily – Musk se již ovšem dříve zmínil, že možností konfigurace u Modelu 3 bude přibližně 100, oproti více než 1500 u Modelu S.

model3b

Důvodem pro toto omezení je právě rostoucí počet vyráběných kusů, větší individualizace totiž znamená potencionální komplikace, což si firma rozhodně nemůže dovolit. Na konec července Tesla plánuje větší akci, kde Model 3 oficiálně představí a předá prvním přibližně 30 zákazníkům, souběžně s tím pak spustí také online konfigurátor.

tesla3c
model3

Na internetu se objevilo později i video, které ukazuje nejen exteriér ale i několik hlavních prvků interiéru:

Foto: Elon Musk / Twitter

Diskuze (0)

Novinka

Anonym