Obří autobus jezdící nad zacpanými silnicemi, který vybral 1,3 miliardy, byl zřejmě podvod

teb
0Zobrazit komentáře

V průběhu října loňského roku jsme se zmiňovali o tom, že se v Číně objevil prototyp speciálního autobusu, který je schopen se svojí konstrukcí projíždět nad ucpanými silnicemi a převážet tak další pasažéry. Koncept to byl zajímavý a proto zamířil na čínskou crowdfundingovou platformu Huaying Kailai, kde vybral od 72 investorů na 1,3 miliardy dolarů.

Platforma je ovšem nyní stíhána čínskou policí za to, že výběr peněz prováděla nelegálně. Tvůrci autobusu, který dostal název TEB-1, nabízeli výměnou za investici 12procentní roční úrok. Kromě samotného vyšetřování platformy a zadržení 30 zaměstnanců se všichni investoři spojili v jednotném soudním procesu se žalobou.

ambi

Přečtěte si takéNový projekt Grils od Ambiente už na portálu Fundlift.cz vybral přes 3,9 milionu KčNový projekt Grils od Ambiente už na portálu Fundlift.cz vybral přes 3,9 milionu Kč

Hlavní problém v souvislosti s TEB je v tom, že CEO projektu je zároveň ve vedení zmíněné crowdfundingové platformy. Koncem července by měl být zničen jak prototyp autobusu, který se za posledních 11 měsíců testoval jen minimálně, tak koleje na testovací dráze, informuje server Quartz.

screen-shot-2016-08-02-at-6-20-00-pm

Diskuze (0)

Novinka

Anonym