Jazykový startup Duolingo získává dalších 25 milionů dolarů a hlásí 200 milionů uživatelů

duolingo
0Zobrazit komentáře

Platforma pro výuku jazyků, Duolingo, vznikla teprve v roce 2012 a za posledních 5 let si dokázala získat již přes 200 milionů aktivních uživatelů, jenž si mohou vybírat z momentálně 20 podporovaných jazyků, včetně češtiny. Bezplatná výuka probíhá jak na desktopu, tak v mobilní aplikaci a učit se lze nejen gramatiku a slovíčka, ale i výslovnost za pomocí funkce rozpoznání hlasu.

Souběžně s oznámením překročení hranice 200 milionů uživatelů se Duolingo pochlubilo další investicí, tentokrát ve výši 25 milionů dolarů od Drive Capital a dalších minoritních investorů, která posunuje valuaci startupu na bezmála 700 milionů dolarů. Celkově se tak startupu podařilo na investicích získat již 108,3 milionů dolarů.

starwarsar_3

Přečtěte si takéDisney společně s Lenovo vyvíjí AR headset speciálně pro Star WarsDisney společně s Lenovo vyvíjí AR headset speciálně pro Star Wars

Peníze by měly sloužit na další vývoj produktu jako takového, s čímž souvisí i nábor nových lidí – tým by se měl do konce příštího roku rozrůst z aktuálních 80 na přibližně 150 zaměstnanců v hlavní pobočce v americkém Pittsburgu.

Diskuze (0)

Novinka

Anonym